Home > #Hoofdnieuws > Langenakens-Delvaux met knap programma in BRC

Langenakens-Delvaux met knap programma in BRC

Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux hebben in Landen hun seizoen afgetrapt. Het duo zal net als vorig seizoen met een Mitsubishi EV0 X aan de start verschijnen, maar zowel de wagen als het programma verschillen grondig van het voorbije seizoen.

Ik doe dit nu al voor het twaalfde seizoen en ieder seizoen moeten we hard werken om het programma rond te krijgen”, luidt Langenakens het gesprek in. “En ik ben er eigenlijk best wel trots op dat we dat rondkrijgen. We hebben niet de grote middelen, maar dankzij een schare gepassioneerde sponsors, komen we in 2018 met een gloednieuwe Mitsubishi EVO X aan de start van vijf schitterende wedstrijden van het Belgian Rally Championschip. We starten in de Haspengouw, dan volgt de Wallonie, Ieper, de East Belgian en afsluiten doen we in de Condroz. Het zijn heel wat meerdaagse wedstrijden en dat is mooi uiteraard.

Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux verkochten in het tussenseizoen hun ‘oude’ wagen aan Bart Windmolders en ook hij zal in de servicetent van Smets Motorsport staan. De nieuwe Mitsubishi komt zoals steeds uit de ateliers van Van den Heuvel.

De ambitie van Langenakens-Delvaux is duidelijk: “Uitblinken in de wedstrijden waar het vettig en glad is, want op droge ondergrond komen we tekort tegen de R5-bolides. We starten iedere wedstrijd met de ambitie om zo goed mogelijk te eindigen. Hoe dan ook, we kijken enorm naar de start van het nieuwe seizoen uit, hier in ons eigen Landen volgende zaterdag.

Foto: Hans Jacobs

 

You may also like
BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda
2WD Trophy: kampioen Bruno De Wilde met Clio in 2023
BRC: Rally van Haspengouw opent Belgisch rallyseizoen
BRC 2020: ook De Cecco minstens zesmaal