Home > #Hoofdnieuws > Sneeuwman Neuville neemt leiding in Zweden

Sneeuwman Neuville neemt leiding in Zweden

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Ott Tänäk en de Gazoo Toyota gingen er gezwind vandoor vanmorgen in de Rally van Zweden. Gisteren al moest Neuville met de Hyundai i20 WRC een seconde toegeven op de Est over een proef van 1.9 km. We konden hopen dat die achterstand aan voorzichtigheid te wijten was. Maar op 21 km lange proef van Finnskog hield Tänäk voet bij stuk en zette de rest van het veld op 6.8 seconden achterstand. Neuville zei “ritme te missen” en had ook niet het volle vertrouwen in de grip condities. “Op sommige plaatsen is er grip genoeg maar dan , plots, is die verdwenen!” De KP van Svullrya, 24 km lang, lag hem beter! “Ik heb genoten van iedere meter”, lachte hij aan de finish. “De tijden zitten goed.” De heropstanding voor onze landgenoot, die er 2.7 seconde terugpakte in een rechtstreeks gevecht tegen Tänäk?

Neuville troeft Tänäk af in de sneeuw

En dan… de knaltijd van Neuville op de 4de proef, Röjden. 19 kilometer door de sneeuw. Blijkbaar iets wat de Oostkantonner aangeboren is. Mikkelsen pakte de besttijd, 1.9 seconden voor Neuville. Maar belangrijker was de achterstand die Ogier, niet echt in goede doen met de Ford Fiesta WRC, en Tänäk, die bijzonder boos was op de organisatie. “De laatste kilometers van de proef hadden geen sneeuwploeg gezien. De organisatoren kunnen ***!”, aldus een misnoegde Tänäk. Ogier hield het diplomatischer: “Normaal voor een Zweedse winter zeker?” En Neuville? Die lachte in zijn vuistje. “Veel sneeuw. Ik deed het wat voorzichtig aan. De weg verbetert bij elke passage. Ik heb geprobeerd dat in mijn voordeel te gebruiken.” Het resultaat: de leiding in de rally van Zweden, net voor de service deze vrijdagmiddag, met 3.7 seconden voor op ploegmaat Mikkelsen. Tänäk betaalt de prijs voor zijn sneeuwploegenwerk met 19 seconden achterstand, Ogier zit nog verder in de witte woestijn, op 47.7 seconden.

 

Deze namiddag worden Finnskog, Svullrya en Röjden nogmaals gereden. En om 17u komt er dan de eerste passage op Torsby bij.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender