Home > #Hoofdnieuws > Tänak eerste leider in WRC Zweden

Tänak eerste leider in WRC Zweden

In Karlstad is de WRC Rally van Zweden van start gegaan met een korte showproef van 1,9 kilometer op de lokale paardenrenbaan. De snelste tijd was voor Ott Tänak, voor zijn teamgenoot bij Toyota Jari-Matti Latvala, de winnaar van vorig seizoen. De derde plek was enigszins verrassend voor de Noor Mads Ostberg, die een eenmalig optreden maakt in een Citroën C3 WRC. Thierry Neuville (Hyundai) liet de zesde tijd noteren, op één seconde van Tänak. Sébastien Ogier (Ford) werd negende, op 2,5 seconde.

Menu voor komende dagen

Op vrijdag volgt dan een eerste volledige dag rally, met 7 proeven, waarvan de langste, Svullrya, bijna 25 kilometer lang is. Op zaterdag staan er 8 proeven op het menu, met uiteraard de klassieker Vargässen. Hier vinden we de legendarische jump Colin’s Crest waar de auto’s aan hoge snelheid meters en meters door de lucht vliegen. Nieuw is ook de avondproef van Torsby, volledig in het donker. Zondag is het de beurt aan drie proeven, waaronder de 9,5 kilometer lange Power Stage.

Meer over Rally Sweden hier

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender