Home > #Hoofdnieuws > Mix van Belgische circuitracerij en BK/EK Rallycross voor Baelus Motorsport

Mix van Belgische circuitracerij en BK/EK Rallycross voor Baelus Motorsport

Baelus Motorsport komt ook in 2018 in actie in samenwerking met Auto ́s Lievens. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er echter geen volledig programma afgewerkt in het Belcar Endurance Championship.

Er werd op gebied van circuitracerij in eerste instantie gekozen voor een deelname aan de 24 Hours of Zolder, waar het team dus voor een vierde opeenvolgende maar aan de start zal verschijnen. Daarnaast werd geopteerd om enkele geselecteerd wedstrijden af te werken in zowel het Belgisch als Europees kampioenschap Rallycross.

“Voor wat betreft de 24 Hours of Zolder halen we opnieuw de BMW M235i van stal”, opent Bart Lievens. “De wagen heeft al in diverse kampioenschappen bewezen te voldoen aan de vereisten voor pure endurance racerij. We houden de wagen ook doelbewust in de Cup configuratie. Filip, mijn vader Paul en ik zijn als rijders in ieder geval van de partij en wie het team komt vervolledigen bij de Zolderse etmaalrace zullen we vrij vlug kunnen bekendmaken. Andere circuitraces staan momenteel niet op de kalender, maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat we nog ergens een voorbereidende wedstrijd zullen afwerken.”

En dan is er het tweede luik van het programma: Rallycross, waar Filip Baelus in het kuipje kruipt van een Volvo C30. “Het is een weloverwogen keuze om zowel op Belgisch als op Europees niveau aan te treden met deze 290pk sterke bolide, uitgerust met een Duratec krachtbron”, vertelt Filip. “We doen dat in de Touring Car klasse en zullen niet de volledige kampioenschappen afwerken, maar wel enkele geselecteerde wedstrijden, waarbij ik minstens 2 wedstrijden van het EK wil betwisten. Het chassis van de Volvo C30 werd gebouwd in Zweden bij Gunnarsson en de afgelopen maanden werd de wagen verder afgewerkt.”

Een mooi programma dus voor, waarbij de heren de actueel zijnde Olympische gedachte “deelnemen is belangrijker dan winnen” vooropstellen, naast het feit dat de amusementswaarde verzekerd zal zijn binnen het team.

You may also like
Vaarwel Ken Block
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: team Derdaele compleet