Home > Circuit > Stienes Longin, Joeri Vanhumbeeck en Marnik Battryn samen in Belcar

Stienes Longin, Joeri Vanhumbeeck en Marnik Battryn samen in Belcar

De kogel is door de kerk voor Stienes Longin, Joeri Vanhumbeeck en Marnik Battryn. Zij nemen dit seizoen deel aan het Belcar Endurance Championship 2018 met een Porsche Cayman GT4 MR uit de ateliers van het Nederlandse team PG Motorsport.

Het wordt naast mijn programma in de NASCAR Whelen Euro Series inderdaad ook een volledig seizoen in het Belcar Endurance Championship”, vertelt een zichtbaar gelukkige Stienes Longin. “Vorig jaar was dat voor mij niet het geval, maar ik hecht er toch wel groot belang aan om alle wedstrijden te kunnen betwisten. Het geeft extra motivatie want je kunt naar een doel toewerken: de titel in Belcar drie. Om dat doel te bereiken zullen we elke race moeten strijden voor een podiumplaats in onze klasse en dat kan ons ook wel mooi resultaat opleveren in het algemene kampioenschap.

Debutant in team

Joeri Vanhumbeeck is dan als rijder wel toe aan zijn competitiedebuut, toch is het kampioenschap hem helemaal niet vreemd. “Ik heb al langere tijd goede banden met de familie Longin en kwam zo in contact met het Belcar Endurance Championship. De afgelopen jaren werkte ik wel wat trackdays af en kreeg ik zo de smaak volledig te pakken. Nu acht ik de tijd gekomen om de stap naar de competitie te zetten want het vertrouwen is er, zeker met de rijders en het team waarmee ik scheep ga. Plezier hebben samen en in die sfeer kunnen leren en ervaring opdoen is mijn doelstelling voor dit jaar.”

Battryn is back

Vorig jaar verscheen Marnik Battryn voor het eerst in het Belcar Endurance Kampioenschap en werkte hij er enkele wedstrijden af. “Net zoals mijn teamgenoten hecht ik veel belang aan het afwerken van een volledig kampioenschap. Dat we met de Porsche Cayman GT4 niet voor algemene zeges kunnen gaan vind ik niet erg, want we richten ons vooral op de strijd in onze klasse. Maar ik ben er wel van overtuigd dat we tijdens 24 Hours of Zolder vrij hoog kunnen scoren met deze wagen.”

 

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen