Home > #Hoofdnieuws > Global Rallycross eind oktober naar Lydden Hill!

Global Rallycross eind oktober naar Lydden Hill!

Begin januari gaven we u langs deze weg reeds de kalender van GRC (“Red Bull Global Rallycross”) mee. Toen reeds werd aangekondigd dat het slotweekend in Europa zou plaatsvinden, de vraag was enkel wààr.

Ondertussen viel het nieuws in de electronische brievenbus dat de meeting eind oktober zal plaatsvinden op het Britse circuit Lydden Hill. Het circuit gelegen nabij Canterbury vierde vorig jaar zijn 50ste vorig jaar en kreeg toen tegelijkertijd het nieuws dat het WK Rallycross vanaf dit jaar in Silverstone plaatsvindt. Circuit-eigenaar Pat Doran bleef niet bij de pakken zitten en het resultaat mag er zijn met de komst van GRC, zowat de Amerikaanse tegenhanger van het Wereldkampioenschap Rallycross van IMG. Namen als Tanner Foust of regerend GRC-kampioen Scott Speed mag u alvast verwachten.

Dat is meteen ook goed nieuws voor de Belgische rallycross-fans, want de regio Kent, waar het circuit gelegen is, is in feite niet zo gek ver weg en heel wat Belgen vonden steevast de weg naar de Europese later de WK-evenementen die daar werden georganiseerd. U kan dus alvast 27 en 28 oktober in uw kalender noteren.

You may also like
Global Rallycross Europe: over kalenders en de familie Hansen
Loeb leidt in Canada
Kristoffersson wint in Silverstone
Solberg, Foust en Eriksson leiden in Silverstone