Home > #Hoofdnieuws > Robin Maes klaar voor nieuwe uitdaging

Robin Maes klaar voor nieuwe uitdaging

Zoals eerder reeds bekend werd gemaakt, zal regerend Historic Rally kampioen Robin Maes dit seizoen naar de R5-categorie in het Belgian Rally Championship overstappen. Maes kiest voor het SXM team dat een Skoda Fabia R5 zal klaarstomen.

β€œ2018 zal voor mij een seizoen om te leren zijn, verwacht mij niet meteen vooraan“, vertelt Maes voor de start van het kampioenschap. “Ik wil op mijn eigen ritme leren en in 2018 met de Skoda Fabia ervaring opdoen. Ik kan daarvoor rekenen op de tips van Fred Miclotte en Freddy Loix. Momenteel volg ik ook een stage in Lapland bij Armin Schwarz om me aan een vierwielaangedreven wagen aan te passen.” Het is de bedoeling dat Robin zes van de negen wedstrijden van het BRC met de Skoda Fabia zal afwerken. Het seizoen start met de Haspengouw en in Spa, de Wallonie en de East Belgian Rally zullen we de Skoda niet zien.

Nieuwe corijder met ervaring

β€œDit jaar ga ik samen met Jasper Vermeulen rijden. Hij kent de Skoda al goed want hij zat naast Achiel Boxoen. We wonnen in 2016 ook samen de Condroz Rally.” De Skoda zal overigens net als de BMW M3 in de typisch gele kleur van een bekende sigarettenfabrikant aan de start komen.

You may also like
BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda
Arctic rally: plezier op ijs en sneeuw, met onder meer ex-F1-winnaar Heikki Kovalainen
2WD Trophy: kampioen Bruno De Wilde met Clio in 2023
Industrie: SKODA lijdt onder de coronacrisis, dat tonen de cijfers van het eerste kwartaal aan