Home > Rally > Andy Lefevere met Porsche in tweede helft 2018

Andy Lefevere met Porsche in tweede helft 2018

Na vijf succesvolle seizoenen met de Mitsubishi Lancer EVO X R4 kiest Andy Lefevere in 2018 voor een nieuw rallywapen, met name een Porsche 997 GT3.

De bedoeling is inderdaad om een Porsche GT3 op te bouwen en daarmee de tweede seizoenshelft af te werken”, doet Andy Lefevere zijn verhaal. “Met onze Lancer moesten we ons meten met de veel snellere wagens uit de R5-categorie.” Met de Porsche 997 GT3 komt hij nu dus we in de GT-categorie terecht, tegen de andere Porsche en de Fiat van De Cecco. “We zijn momenteel opzoek naar een geschikte wagen en willen deze dan volledig opbouwen volgens de nieuwe reglementen.

De man van de achtertrekkers

Andy Lefevere heeft reeds heel wat ervaring met snelle achtertrekkers. Hij begon zijn carrière aan het stuur van een Mercedes 190, maar brak pas echt door met diverse BMW. Eerst was er de BMW M3 E36 en van 2007 tot 2012 reed hij met een M3 E46. Het zal echter nog even wachten zijn op de GT3, daarom zullen de eerste wedstrijden van het seizoen nog afgewerkt worden met de vertrouwde Lancer. Als alles volgens plan verloopt zou de Porsche voor het eerst in actie komen tijdens de ConXion Omloop van Vlaanderen. Vooraf zal met de Lancer nog worden gestart in de ORC, Wervik en misschien één of meer ASAF-proeven.