Home > #Hoofdnieuws > Nissan wereldwijd in de autosport + video

Nissan wereldwijd in de autosport + video

De Japanse constructeur Nissan heeft zijn autosportplannen voor de toekomst uit de doeken gedaan. Het belangrijkste programma blijft uiteraard de Super GT, waar vier GT-R Nismo in de topklasse GT500 ingezet worden. Maar ook elders zien we Nissan aan het werk.

In de Japanse Super GT wil Nissan de titel, nadat het die in 2017 miste voor 2 punten. Tsugio Matsuda en Ronnie Quintarelli rijden voor Motul Autech, B-Max rekent op Satoshi Motoyama en Katsumasa Chiyo. Team Impul doet het dan weer met Daiki Sasaki en ex-GT Academy winnaar Jann Mardenborough, terwijl Mitsunori Takaboshi en Joao Paulo de Oliveira de kleuren van Kondo Racing verdedigen. Herhalen we dat Bertrand Baguette ons land in Japan vertegenwoordigt, maar dan voor Honda.

Wereldwijd rekent Nissan op een nieuwe evolutie van de GT-R Nismo GT3, al is de auto stilaan één van de oudste van het GT3-veld. Wat de Blancpain GT Series Endurance Cup betreft, waar Nissan in 2015 de titel behaalde met onze Wolfgang Reip, Alex Buncombe en Katsumasa Chiyo is er nog niets beslist. In maart van dit jaar zal Nissan dan zijn Formule e uit de doeken doen op het Salon van Genève, want Nissan vervangt na dit seizoen Renault.  In FIA WEC, IMSA en LM P3 levert Nissan verder motoren.

 

You may also like
SuperGT: Baguette vijfde in 500 km Fuji
In een notendop: Super GT en Supercars
Nissan GT-R met 50ste Anniversary Edition
Blancpain: Bentley en Mercedes tonen zich op eerste dag Blancpain in Monza