Home > #Hoofdnieuws > Colette wordt 9 jaar …

Colette wordt 9 jaar …

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Vandaag 10 februari en morgen 11 februari loopt in het Leiecenter, op de Meensesteenweg 95 in Kortrijk, de Racing Show en Foto-expo ten voor dele van vzw Kinderkankerfonds.

We maakten kennis met Colette , een meisje dat van haar 6de levensmaand kankerpatiëntje is. “Het is een problematiek waarmee wij al 7 à 8 jaar ervaring hebben “, zegt papa Hendrik. “In haar 6de maand kreeg Colette voor het eerst de diagnose kinderkanker. In de periode die volgde herviel ze verschillende keren. Het laatste herval dateert van 2015. We hebben een lange weg afgelegd. Op 10 februari viert Colette haar negende verjaardag!

Het Kinderkankerfonds is een project dat werd opgericht in het UZ van Gent en geeft financiële en psychologische steun aan gezinnen die getroffen worden door kinderkanker. Het is een zeer tastbaar project, waar je van zeer nabij wordt bij betrokken. Getroffen is het woord dat hier op zijn plaats is, voor het gezin. Een voorbeeld? Wel, van bij de eerste diagnose moet één van de ouders zijn job opgeven. De komende maanden, en misschien jaren, zit je sowieso een groot deel van de tijd in het ziekenhuis. Het Kinderkankerfonds komt dan tegemoet met een financiële steun voor dat gezin. In het UZ van Gent zit er een kinderopvang zodat de andere kinderen ook terecht kunnen. Dan is er “Koester”, een dienst die de medische verzorging thuis organiseert, zoals het onderhoud van katheters enz… Het Kinderkankerfonds zorgt ervoor dat ondanks de moeilijke situatie, een gezin toch nog een gezinsleven kan hebben. Dat is de mooiste ervaring die wij hebben met het fonds. Het is een iets zeer tastbaars waar je veel hulp aan hebt.”, aldus papa Hendrik.

En Colette? Die was in alle commotie zelfs vergeten dat ze verjaarde. Maar ze kreeg alvast toch nog een cadeautje!

Eén adres dus om dit weekend te bezoeken: het Leiecenter (overigens belangeloos ter beschikking gesteld door Renties) in Kortrijk, en toon dat ook autosportliefhebbers een hart hebben voor de goede zaak!

(foto’s: wb)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”13885,13882,13879,13880,13881,13883″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” auto=”on” auto_speed=”4000″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Het Autosalon en het dagdagelijkse leven
Autosalon: ook Circuit Zolder aanwezig
Maserati presenteert modeljaar 2019 programma op Salon van Brussel
96ste Brussels Motor Show succesvol van start