Home > #Hoofdnieuws > Vaarwel Erik Tastenoy

Vaarwel Erik Tastenoy

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/02/Erik-Tastenoy.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Er zijn zo van die berichten die je uitstelt, omdat je ergens de valse hoop hebt dat ze uiteindelijk niet waar zullen zijn. Alleen is de harde realiteit helemaal anders. Geen fake news deze keer, maar het noodlot dat keihard de deur intrapt. En dan wordt het even ijskoud rond je hart.

Erik Tastenoy. We hadden hem nog gezien op de VAS Victory, vorige zaterdag. Hij reikte er de trofeeën uit voor de kampioenen in de slalom. Een rol die hem op het lijf geschreven was. Als tienvoudig Belgisch kampioen had hij steeds een verhaal en een mening klaar. Erik was één van de eerste mensen waar ik voor de VAS pagina’s in Turbo Magazine indertijd een interview mee deed. Zijn uitleg? “Kim Gevaert gaat naar Australië voor een loopwedstrijd van 10 seconden. En wij gaan naar de andere kant van België om 10 minuten te rijden!” Noemde ik hem indertijd niet de beste ambassadeur voor de slalomsport?

Mister Slalom. Meer dan 20 jaar en vele titels haalde hij in de Audi 80. Voordat hij overschakelde naar de eigenzinnige VW Kever.  Hij was overtuigd van het nut van slalom. Ook op gebied van veiligheid. Controle over een wagen was voor hem primordiaal. Maar deze keer ging iemand anders in de fout. Een file, een vrachtwagen. Daar kwam geen behendigheid aan te pas.

Met Erik Tastenoy verliezen we niet alleen een groot kampioen in een mooie discipline, maar ook een vriend, een vader en echtgenoot. Het gaat je goed Erik. Neem alle tijd. Dan zien we je wel in de volgende reeks van de grote slalom. De redactie van Autosportwereld.be wenst zijn medeleven uit te drukken aan de familie en vrienden van Erik.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”