Home > VAS > Boudewijn Baertsoen: the state of the union

Boudewijn Baertsoen: the state of the union

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Op de afgelopen prijsuitreiking voor de Vlaamse regionale autosport, huldigde men aftredend voorzitter Daniël Verschaeve, die de VAS 19 jaar lang in goede banen leidde. Boudewijn Baertsoen sprak er op zijn eerste “VAS Victory” in de hoedanigheid van nieuwe VAS-voorzzitter.

Acht maanden geleden nam ik de fakkel over van Daniël Verschaeve. De afgelopen maanden werkte ik me in mijn rol van voorzitter van de Vlaamse Autosportfederatie VAS. De werking en structuur van de VAS was niet nog niet helemaal bekend maar de verschillende provinciale comités, de commissies, werkgroepen en raad van bestuur lieten mij de tijd om mijn weg te vinden. Na quasi 250 dagen begin ik nu mijn weg te vinden in het waardevol opgebouwde verleden van de VAS en de verschillende autosportdisciplines.

“Persoonlijk ben ik verrast dat er zoveel gemotiveerde en gepassioneerde leden zitten binnen de VAS. Mensen die veel vrije tijd steken in de autosport. Mijn oprechte waardering gaat dan ook uit naar al die vrijwillige medewerkers en de verantwoordelijken binnen de organisaties, de leden van de werkgroepen, de commissies, de technische en sportcommissarissen en alle deelnemers aan de wedstrijden. Kortom, aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om onze federatie stabiel en grootst te maken.”

Volwassen debat voeren en besluiten durven doordrukken

“Niet iedereen heeft dezelfde mening. Dat is ook logisch. Maar we moeten als federatie wel een volwassen debat kunnen aangaan, een gezamenlijk standpunt kunnen innemen en beslissingen durven doordrukken. Als sportfederatie moeten we ons zo kunnen profileren en de autosport vertegenwoordigen binnen het Vlaamse Gewest.”
“De VAS moet de autosport in al zijn vormen populair maken of houden. De moderne digitale wereld zorgt ervoor dat de communicatie anders, en veel sneller verloopt. Maar we moeten er ons van bewust zijn dat we in een wereld leven waar verantwoordelijkheid en verantwoording worden verwacht en waar de publieke opinie belangrijk is. Aan de andere kant heeft iedereen wel een eigen standpunt en mag dit ook verspreid worden .”

“Laat 2018 dan ook de start zijn van een moderne Vlaamse Autosportfederatie, waarbij ieders standpunt belangrijk is en waarbij men daadwerkelijke beslissingen kan nemen en knopen durft door te hakken.”

(bron: VAS/foto’s: Peter Bouvin)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/02/DSC_9295.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/02/DSC_9616.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”