Home > Circuit > Belgen in hoofdrol in Dubai en Abu Dhabi

Belgen in hoofdrol in Dubai en Abu Dhabi

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Een terugkeer naar de Dubai Motodrom voor het F4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten, een circuit dat onze landgenoot Charles Weerts wel gelegen was. Maar anno 2018 is het Schumacher time! De jonge David Schumacher, zoon van Ralf en dus neefje van F1 legende Michael, haalde er in zijn tweede raceweekend ooit (vorige week werkte hij zijn allereerste kwalificatie af buiten de kartcompetitie), de pole!

Die beste startpositie leek een zege te gaan opleveren maar Schumacher werd net door onze mede-Belg Charles Weerst van de baan getikt tijdens een inhaal maneuver. Het leverde Weerts nog een straf op. Hij diende in Race 2 dan ook vanuit de pitlane te starten. De zege in race 1 ging naar die andere Duitse sensatie: de debutant Köhler, Europees KZ2 kartkampioen…en bezig aan zijn debuutrace in de autosportcompetitie! Race 2, met de omgekeerde startgrid, zag Lucas Petersson vanaf pole de leiding nemen, maar Schumacher nam al snel over en haalde zijn eerste overwinning in de Formule 4. Zeer verrassend mengde onze landgenoot Amaury Cordeel zich in de strijd om de kop. Uiteindelijk moest hij bakzeil halen en werd 4de.
“Ik had een goede start”, zei David Schumacher. “Maar ik miste het rempunt en dat liet aan Amaury toe om mij voorbij te gaan. Later kreeg ik opnieuw de leiding in handen. De crash in Race 1 was niet zo goed. Maar je moet je rug rechten en gewoon doorgaan.” Zo vatte de nu al beroemde Duitser zijn kennismaking met beide Belgen samen.

In de laatste race van het weekend was het opnieuw Schumacher die aanschoof op de beste startposities, maar hij en Cordeel lieten de motor vastlopen bij de start. Een safetycar periode betekende dat zij gelukkig snel achteraan konden aansluiten terwijl Weerts en Köhler na de restart voor de zege vochten. Köhler had het laatste woord en ging naar de zege. Weerts, die kwam opnieuw in aanraking met Schumacher. De Duitser ging van de baan. Köhler, Weerts en Beckhäuser, dat was de volgorde over de finish maar achteraf kreeg Charles Weerts een bestraffing en dat zorgde ervoor dat de 15-jarige Amaury Cordeel voor het eerst op het podium kon klimmen.

Volgend weekend is er alweer de volgende race in het kampioenschap, deze keer terug op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

VW Funcup
dubbelzege voor Comtoyou Racing in 10H Abu Dhabi
Bij de buren, op de omloop van Yas Marina in Abu Dhabi, werden dit zelfde weekend twee manches betwist van de VW Fun Cup. Daar zagen we in Race2 een overwinning voor Comtoyou Racing, met het trio Gilles Magnus, Tristan Földesi en Jordan Latragna. Comtoyou Racing behaalde zelfs de dubbel want op de tweede plaats zagen we de wagen van Mathieu Detry, Angélique Detavernier en Audi piloot Frédéric Vervisch,  die eerder al derde eindigden in de eerste race. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni