Home > Circuit > In memoriam: Alain Vercammen

In memoriam: Alain Vercammen

Vijftien jaar lang is hij een van de bepalende figuren geweest van de VW Fun Cup, en meer bepaald van de tweezittercategorie. Alain Vercammen, de drijvende kracht achter Carpass LRE by DRT, heeft ons zaterdag verlaten na een langdurige en moeilijke ziekte.

Alain is het typevoorbeeld van een liefhebber van de doldwaze competitiekever. Hij was actief sinds het begin van de jaren 2000 en het was onder zijn impuls (en die van Pietro Avanzini) dat Live Racing Experience werd opgericht in 2004. De autosport van binnenuit laten beleven, emoties delen… Dat was het credo van Alain, die in de Biplaces-categorie de ideale formule vond om zijn passie en vrijgevigheid te combineren.

“Alain is altijd actief geweest in de wereld van de autosport”, herinnert Miguel Coppieters zich, een van zijn huidige teamgenoten en de man die voortaan – samen met Régine (Mevr. Lémeret) en Philippe Reynens – instaat voor de toekomst van Live Racing Experience. “Alain was heel communicatief en kon als geen ander mensen motiveren en de neuzen in dezelfde richting krijgen. Hij was de motor in het onthaal en begeleiding van de passagiers van Carpass, waarmee hij een lange vertrouwensrelatie heeft opgebouwd.”

Naast de wil om zijn passie voor de autosport van binnenuit te delen, werd Carpass LRE ook een van de referenties in de Biplaces, in die mate zelfs dat ze de titel veroverden in 2012, 2014 en 2017, zonder de verschillende zeges in hun categorie te vergeten tijdens de 25 Hours VW Fun Cup.

Stéphane Lémeret was een van de architecten van al die successen en zal eveneens een erg emotionele herinnering overhouden aan Alain. “Ik begon te racen bij Carpass LRE in 2012, toen de wagen werd klaargestoomd door de betreurde Marc Wauters”, herinnert hij zich. “Ik was vier seizoenen de teamgenoot van Alain, toen we de samenwerking aangingen met Delahaye Racing Team. Jammer genoeg werd bij hem in maart 2016 een zware ziekte vastgesteld. Ondanks alles was Alain altijd aanwezig. Tijdens de afgelopen 25 Hours liet hij ons meegenieten van zijn energie en enthousiasme en moedigde hij ons aan bij het behalen van die tweede plek… die ons goed geholpen heeft om de titel te veroveren. Het volledige team was erg gelukkig om hem die nieuwe bekroning te kunnen schenken. Hij was echt een goedaardig, vrijgevig persoon met wie we fantastische momenten hebben beleefd! We zullen hem heel hard missen… En toch zijn we fier om zijn avontuur voort te zetten en aanwezig te blijven in de VW Fun Cup in 2018, waarbij de #365 nog altijd wordt ingezet door Delahaye Racing Team!

Kronos Events en de gemeenschap van de VW Fun Cup wensen de familie van Alain, zijn echtgenote en twee kinderen Gilles (ook hij was al te zien in de VW Fun Cup) en Florence, maar ook zijn talloze vrienden, heel veel sterkte toe.

De plechtigheid vindt plaats komende zaterdag 3 februari 2018 in de H. Familiekerk in Edegem om 12.30u.

You may also like
In een notendop: ADAC GT – FFSA GT4 – GT2 European – Alpine Europa Cup
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup