Home > Industrie > Fiat Tipo viert zijn 30ste verjaardag

Fiat Tipo viert zijn 30ste verjaardag

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De Fiat Tipo was een innovatief concept dat de Fiat-traditie uitbreidde naar een destijds cruciaal marktsegment. De wagen werd op 26 januari 1988 voorgesteld aan het grote publiek. Vandaag viert de Tipo-familie dus dertig jaar functionaliteit, eenvoud en karakter.

De Fiat Tipo debuteerde op 26 januari 1988. Hij was de erfgenaam van de Fiat Ritmo, die op zijn beurt de Fiat 128 verving. Al sinds de Fiat 1100 laten de middenklassers van het merk gezinnen genieten van de sociale, economische en technische vooruitgang in Italië en de rest van Europa. Ook werpen ze zich al sinds de vroege jaren op als de perfecte keuze voor jonge professionals en gezinnen die een praktische, moderne en elegante auto zoeken.

Dertig jaar geleden lanceerde de oorspronkelijke Fiat Tipo een uiterst innovatief concept. De Fiat-ingenieurs hadden een auto ontworpen die een superieur weggedrag en uitstekende prestaties combineerde met een compromisloos comfort- en veiligheidsniveau en uitzonderlijke aandacht voor ergonomie. De Tipo onderscheidde zich door zijn nauwkeurige assemblage, dankzij innovatieve productietechnologieën en hoogwaardige materialen die de betrouwbaarheid en kwaliteit garandeerden. Hij werd overal gewaardeerd om zijn functionaliteit, eenvoud en karakter.

Digitale verrassing

In 1988 verraste de Tipo vriend en vijand met zijn uiterst moderne en functionele technologische innovaties: de elektronische digitale instrumenten van het uitrustingsniveau ‘Digit’ waren geïntegreerd in een speciaal ontworpen instrumentenbord dat deel uitmaakte van het dashboard. De digitale instrumenten van deze uitvoering waren ongeëvenaard op het gebied van functionaliteit en ergonomie en boden een uitstekende leesbaarheid.

Kortom, de Fiat Tipo viert zijn memorabele verleden en is uitstekend gewapend om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden dankzij zijn dertig jaar ervaring en maturiteit. Het model werd op drie jaar tijd ontwikkeld door een specifiek, internationaal team van meer dan tweeduizend mensen en legde meer dan 8,7 miljoen testkilometers af in de extreemste klimaat-, weg- en hoogteomstandigheden. Dat resulteerde in een familie van auto’s die alles heeft om het te maken in meer dan vijftig landen van de EMEA-zone. Deze inspanningen worden dan ook bekroond met uitzonderlijke verkoopresultaten.

 

(pers/ed.wb)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/Fiat-Tipo-30th-Anniversary-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/Fiat-Tipo-30th-Anniversary-3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Fiat Panda, de 40e verjaardag van een icoon
Industrie: de nieuwe spoiler van de Abarth 695
Nieuwe Fiat Tipo Sport met dynamisch design
Rally: R4 optie voor Belgian Rally Championship?