Home > #Hoofdnieuws > Ogier bevestigt, Mikkelsen en Lappi verrassen

Ogier bevestigt, Mikkelsen en Lappi verrassen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het is een talent op zich. Alleen Sebastien Ogier schijnt de gave te bezitten om een hopeloze situatie recht te trekken en er een succes van te maken. Na de 19 seconden die hij pakte op de eerste proef, ondanks een spin, kon hij ook op de KP van Bayons de scratch laten optekenen. “Het was tricky vanavond. Op KP1 was het lastig omdat we voorbij een plek ijs moesten op slicks. Ik reed in het midden van de baan en ging rond tegen 10 km/u. Heel verraderlijk, maar ja, het was hetzelfde voor iedereen. Het blijft moeilijk om te weten waar je kan pushen en waar niet. Ik bleef gelukkig op de baan, dus, niet zo’n slecht begin van de rally!” En zo gaat Ogier slapen met een voorsprong van 17,3 seconden op de tegenstand, en dat na één avond en 62 km tegen de klok…

Wie zal Ogier kunnen stoppen? Misschien wel Hyundai, want die deden het verre van slecht, alles wel beschouwd. Beginnen we met Mikkelsen, die laat in de eerste proef zich nog op de tweede plaats zetten, 7.7 seconden achter Ogier en geeft op KP2 slechts 9.6 sec toe. En Sordo kwam in KP2 binnen op 5.9 seconden van Ogier, maar was in de eerste split wel 0.9 seconden sneller dan Ogier over 7.7 km. En Neuville? Wel die sloot ook een beetje aan met slechts een achterstand van 1.4 seconde op de tweede proef. “Het tempo is er zeker”, zei Neuville. “Op KP1 ging ik 5 km/u te snel in een bocht. Ik ging in de kant en met slicks op ijs kon ik er niet meer weg geraken.” Maar 4’18” is de achterstand waar de Oostkantonner nu al tegenaan kijkt.

En dan zijn er nog de verrassingen. Mikkelsen, zoals hierboven al vermeldt. Hij is met 17.3 seconden de eerste rijder achter Ogier. En dan was er ook Esapekka Lappi. Onverwacht derde op KP1 en 7de op Bayons met de Toyota. “We zijn aan de finish, dat was het doel” aldus een relaxte en enthousiaste Lappi.

Maar iedereen is het erover eens dat het nog een lange rally wordt. En die start morgen al met het vertrek uit Vitrolles om 8u51.

 

foto: wrc

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender