Home > #Hoofdnieuws > Neuville onmiddellijk in de problemen!

Neuville onmiddellijk in de problemen!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Goed 20 minuten, amper 11,7 kilometer en Thierry Neuville zat al in de problemen. “Ik trok de handrem maar de vier wielen blokkeerden. Ik zat vast in een sneeuwbank“. Gelukkig kon hij doorgaan, maar kostbare tijd werd verloren.

De proef van Thoard naar Sisteron maakte zijn naam onmiddellijk waar. Voor het eerst in omgekeerde richting en in het donker, met een passage op de Col de Font-belle, 1403 meter hoog. De temperatuur zakte er tot 5°C en dat maakte enkele stukken zeer verraderlijk.

De meeste favorieten lieten al pluimen: Ogier spinde de M-Sport Fiesta. Ook Latvala spinde de Toyota. “Ik ging tweemaal rond en liet de motor tweemaal afslaan”, aldus de Fin. De prijs: 48 seconden. Evans diende een band te wisselen op de proef. Resultaat: 3 minuten 48 seconden verloren. En Neuville incasseerde 4 minuten 16 seconden….

Ogier komt het beste uit deze eerste confrontatie want hij kon na zijn 180° spin dadelijk doorgaan en hij pakt dan ook de besttijd, voor Sordo (Hyundai, +19 sec), Breen (Citroën, +24 sec) en Tanak (ook eventjes van de baan, +37 sec)

 

foto: wrc

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender