Home > #Hoofdnieuws > Sainz wint zijn tweede Dakar, Colsoul knap vijfde

Sainz wint zijn tweede Dakar, Colsoul knap vijfde

De Dakar 2018 zit erop en Carlos Sainz en Lucas Cruz (Peugeot) hebben in hun Peugeot geen enkele moeite meer gehad om de eindzege veilig te stellen. De laatste ritzege was voor Giniel de Villiers in zijn Toyota, de eerste overigens voor de Zuid-Afrikaan sinds 2014.

De dubbele wereldkampioen rally Carlos Sainz heeft nu ook een tweede zege in de Dakar beet, na zijn première in 2010 met Volkswagen. Achter Sainz volgen Nasser Al-Attiyah (2de op 46 minuten) en Giniel de Villiers, beide uiteraard in een Toyota. Stéphane Peterhansel werd vierde, voor Jakub Przygonski en Tom Colsoul die hun oudere Mini JCW knap als vijfde over de meet stuurden.

De Rus Eduard Nikolaev won in een Kamaz bij de vrachtwagens, Matthias Walkner deed dat op zijn KTM bij de motoren.