Home > #Hoofdnieuws > Africa Race: Vasilyev zorgt voor status quo

Africa Race: Vasilyev zorgt voor status quo

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Een lange etappe vandaag in een lus rond het plaatsje Chami, Mauretanië. Slechts 2 kilometer naar de start van de proef van 486 km. Een (wel wat lijvige) rondkoers, wat allerlei voordelen met zich meebrengt voor organisatie, assistentie en pers! Voor het eerst echter wordt dit een “500 miles” marathon etappe. Na aankomst gaan de wagens zonder technische assistentie direct naar een gesloten wagenpark! Begonnen werd er met wat zandpistes, waarna er enkele makkelijke duinen werden genomen en daarna ging het terug naar de snelle zandpistes. Opgelet wel, want er waren toch een aantal rictingsveranderingen en een goede navigatie was dus van belang. Het gebied is ook een mijnwerkers-gebied en daardoor liggen er talloze gaten verspreid over een grote oppervlakte. De echte moeilijkheid kwam in de laatste 30 kilometers, met hoge duinen en kamelengras. Niet steeds de beste omstandigheden voor de wagens en hun bemanningen.

“On reprend les mêmes et on recommence” zegt een Frans spreekwoord. Zeer toepasselijk in “Frans” Afrika…  We kregen vandaag een identiek podium aan dat van gisteren met de Russische combinatie Vasilyev-Zhiltsov (Mini), voor de Fransman Serradori en onze landgenoot Lurquin op de LCR30. Zij gaven slechts iets meer dan 2 minuten toe. Het duo Thomasse-Laroque (Optimus), derde in de rit van vandaag klokten meer dan 30 minuten later in. Met een 19de plaats gingen deze keer Govaere-Hillewaere-Helewaut aan de MAN-merkgenoten Essers-Cooninx-Lauwers. En ook Cromphout-Verhaeren (met de Polaris buggy verschenen weer op het scorebord op een 39ste plaats in Chami.

(foto’s: facebook/Alain Rossignol)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Erwin Imschoot:
“Stap voor stap dichter naar de eindmeet”

Een zware etappe, 486 km als een eerste deel van een marathonetappe. Het werd dus rijden met het verstand gezien het einde van deze etappe een stuk met kamelengras bevat. Dan is er altijd kans  op schade. Anderzijds is het opletten om heelhuids het gesloten wagenpark te halen aangezien er geen assistentie mag gedaan worden. We lukten in onze opzet: de wagen werd intact aan de finish gebracht. Morgen is er opnieuw zo een zware etappe. Als we die heelhuids doorkomen dan zijn we weer een stapje dichter bij de eindstreep. Er kan echter, zoals steeds, nog altijd van alles gebeuren.

 

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/26696179_10155021822382601_1376878652_n.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Etappe 7 (Chami)

1. Vasilyev-Zhiltsov (Mini) 03:53:48
2. Serradori-Lurquin (LCR30) +00:02:09
3. Thomasse-Laroque (Optimus) +00:30:27

13 Imschoot-Van Hyfte (Toyota) +01:00:22
19 Govaere-Hillewaere-Helewaut (MAN) +01:43:20
23 Essers-Cooninx-Lauwers (MAN) +01:57:56
39 Cromphout-Verhaeren (Polaris) +03:28:36

Tussenstand

​1. Vasilyev-Zhiltsov (Mini) 22:51:28
2. Serradori-Lurquin (LCR30) +00:16:23
3. Thomasse-Laroque (Optimus) +02:02:06

10 Imschoot-Van Hyfte (Toyota) +05:35:05
15 Essers-Cooninx-Lauwers (MAN) +10:12:41
19 Govaere-Hillewaere-Helewaut (MAN) +11:43:09
31 Cromphout-Verhaeren (Polaris) +18:27:31

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Africa Eco Race 2020 in de steigers
Africa Race: de sportiefste zijn de Belgen
Africa Race: Strugo en Borsotti halen de zege binnen
Africa Race: voorlaatste etappe voor Julien duo