Home > #Hoofdnieuws > Peugeot domineert, Dakar gestreden?

Peugeot domineert, Dakar gestreden?

De lus van meer dan 300 kilometer rond San Juan de Marcona, werd meteen de meest bewogen etappe in de Dakar 2018 tot dusver. Het begon nog voor de start van de rit, met het nieuws dat Nani Roma, oud-winnaar, met een schedelbreuk en een rugletsel in het hospitaal was beland, na wat op het eerste zicht geen enorme crash was. Vooraan ging de zege naar Sébastien Loeb die zo weer iets inloopt op ploegmaat en leider Stéphane Peterhansel. Sainz werd tweede en Peterhansel derde, terwijl de rest van de meute op grote achterstand werd gezet. Bernhard Ten Brinke bereikte de assistentie als vierde… op meer dan 40 minuten. Peugeot mag zich dus stilaan voor de zege opmaken en dat na amper 4 ritten. De actie tijdens de rit mocht er anders wel zijn.  De beide ex-leiders, Cyril Despres (Peugeot) als Nasser Al Attiyah (Toyota), verloren kostbare tijd en voor hen is de hoop op de zege meteen grotendeels verleden tijd. Bij Despres brak een wiel af, Al-Attiyah reed zich vast. (later meer)

Foto: © Dakar.com