Home > #Hoofdnieuws > Alonso maakt kennis met Daytona, Vanthoor en Machiels vooraan

Alonso maakt kennis met Daytona, Vanthoor en Machiels vooraan

In Daytona zijn de testdagen voor de 24-uursrace later deze maand van start gegaan. Naast de sportieve strijd op de piste zijn alle ogen uiteraard op Fernando Alonso gericht. De Spaanse tweevoudige wereldkampioen F1 en teamgenoot van Stoffel Vandoorne bij McLaren, maakt er kennis met de uithoudingsracerij.

Ondanks het feit dat ik maar drie rondjes deed, gaf het me toch al een idee van hoe het is op dit circuit”, aldus Alonso. “De banking is bijzonder, je voelt de druk op je lichaam, en het zicht is anders.

Ik kom naar hier met hetzelfde doel als in Indianapolis”, aldus de Spanjaard nog. “Ik wil hier leren en finishen. Alles is nieuw, de competitie, de auto’s, de tegenstand, de GT’s op de piste…

Noteren we dat Filipe Albuquerque voorlopig de snelste tijd liet noteren algemeen, in de Mustang Sampling Cadillac en dat Laurens Vanthoor de snelste man in GTE was met zijn Porsche uiteraard. Louis Machiels zat dan weer in de snelste wagen in GTD, de Grasser Lamborghini.