Home > #Hoofdnieuws > Eerste namen voor Ford Fiesta Sprint Cup Belgium

Eerste namen voor Ford Fiesta Sprint Cup Belgium

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De Ford Fiesta Sprint Cup Belgium heeft een mooi eindejaarscadeau gekregen in de vorm van de eerste inschrijvingen. De nieuwe democratische merkenformule is het jaar 2018 goed begonnen en het lijkt er op dat op 1 juli 2018 er tijdens de première op Circuit Zolder een mooi startveld zal zijn. Yannick en Ayrton Redant, de zonen van Bert Redant waren de eerste namen op de lijst, terwijl het bekende Limburgse team EMG Motorsport maar liefst drie wagens willen inzetten voor snelle jongedames. Nog minstens 6 andere teams hebben interesse getoond voor het kampioenschap en heel wat jonge en minder jonge rijders hebben de intentie om aan de start te verschijnen van wat een spektakelnummer tijdens de raceweekends zal worden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/redantfamilie.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het was hun cadeau onder de kerstboom”, lacht Bert Redant, toen hij de aankondiging maakte dat zijn zonen Yannick en Ayrton aan de start zouden verschijnen van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. “In zo’n cup leren ze de kneepjes van het vak om later hogerop te mikken. Het is een prima initiatief en wij zijn heel gemotiveerd. We kijken er al naar uit om met de wagenentjes kennis te maken.”

Ook in het kamp van EMG Motorsport gelooft men in de merkencup. “Daarom doen wij mee aan de beide kampioenschappen, omdat de jonge rijders zo veel rijtijd hebben en perfect kunnen leren”, aldus Edgar Terium, de man achter het team. “Wij wensen drie wagens voor jongedames in te zetten en komen later nog met meer details.”

De organisatoren van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium gaan nu verder aan de slag en zullen ter gelegenheid van de persdag op het Autosalon in Brussel, op woensdag 10 januari meer nieuws bekend maken.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Kalender (onder voorbehoud goedkeuring RACB)

30 juni – 1 juli: Superprix Zolder

11 augustus: 24 Hours of Zolder

22-23 september: Circuit Jules Tacheny Mettet

29-30 september: Racing Festival Spa

20-21 oktober: Finale Races Assen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]