Home > #Hoofdnieuws > Hoe was 2017 voor… Dylan Derdaele?

Hoe was 2017 voor… Dylan Derdaele?

Dylan Derdaele is één van de betere rijders in ons land en de Limburger heeft ondertussen heel wat zeges en titels op zijn mooie palmares staan. Ook in 2017 liet hij weer heel wat zien. En met Belgium Racing wil hij in 2018 nog beter doen!

Dylan, hoe was je seizoen 2017?

“Goed, zeer goed zelfs, al konden we het niet afronden met een titel of een zege in de 24 Hours of Zolder. Ik heb heel het seizoen mooie gevechten geleverd in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, met Xavier Maassen dan vooral, maar door wat tegenslag en een pare vreemde zaken heb ik naast de titel gegrepen. Nu goed, dat motiveert ons alleen maar om volgend seizoen weer vol voor de titel te gaan en nog eens extra ons best te doen.”

Wat was je hoogtepunt?

“Wel, vreemd genoeg ook het laagtepunt: de 24 Uur van Zolder. Alles was tot in de puntjes voorbereid, we hadden niets aan het toeval overgelaten, we hadden een topteam, topwagen… en toch zat er niets in. Dat is meteen wat sport ook zo aantrekkelijk maakt.”

2018?

“Zeker de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, want dat wordt een topjaar voor het kampioenschap!”

Foto: © Dylan Derdaele