Home > Circuit > Twee weekends vol actie voor de CREVENTIC SERIES in Dubai

Twee weekends vol actie voor de CREVENTIC SERIES in Dubai

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Slechts een paar dagen na het begin van het nieuwe kalenderjaar gaan de CREVENTIC SERIES powered by Hankook van start. Met twee opeenvolgende evenementen tijdens de eerste twee weekeinden van het jaar 2018 heeft serie-organisator en -promotor CREVENTIC in samenwerking met het DNRT een echte ‘Speedweek’ op Dubai Autodrome gerealiseerd. Als eerste staan de Hankook 3x3H DUBAI voor prototypes (5-7 januari 2018) op het programma, gevolgd door de 13e editie van de Hankook 24H DUBAI, de oudste en meest prestigieuze lange-afstandsrace in het Midden-Oosten, van 11-13 januari 2018. Bij het eerste grote evenement op de internationale autosportkalender worden rijders en teams uit 42 verschillende landen aan de start verwacht.

24H PROTO SERIES

Na het succes van het eerste evenement een jaar geleden keren de prototypes nu terug naar het Dubai Autodrome voor de tweede editie van de Hankook 3x3H DUBAI. Zoals de naam van het evenement al aangeeft, gaat het hierbij om drie races van elk drie uur, allemaal met een afzonderlijk klassement en prijsuitreiking. De Hankook 3x3H DUBAI tellen mee voor het ‘Championship of the Continents’ van de 24H PROTO SERIES powered by Hankook. De andere evenementen vinden plaats op het circuit van Portimao in Portugal (6-8 juli) en het Circuit Of The Americas in Austin, Texas (15-18 november). Voor het evenement in Dubai worden prototypes uit drie verschillende klassen verwacht: Ginetta’s G57, Ligier JS P3, Norma M20 FC en een handvol Radicals SR3 RSX.

24H GT SERIES/24H TCE SERIES

Met meer dan 90 auto’s op de inschrijflijst is ook de 13e editie van de Hankook 24H DUBAI weer veelbelovend. Het evenement op Dubai Autodrome is de seizoensstart van het ‘Championship of the Continents’ in zowel de 24H GT SERIES als de 24H TCE SERIES powered by Hankook. Toerwagens uit de klassen TCR, SP3, CUP1 en A2 zijn goed voor ongeveer een derde van het startveld, de rest van het veld wordt gevuld door auto’s uit de klassen A6, GT4, 991, SPX en SP2. Daarmee is er een goede mix tussen GT’s en toerwagens.

In de loop der jaren heeft de race in Dubai zich ontwikkeld tot een van de klassieke lange-afstandsraces voor GT3-auto’s en ook de race van dit jaar voldoet wat dat betreft ruimschoots aan de verwachtingen. In de klasse A6-Pro zijn er elf inschrijvingen met Mercedes-AMG GT3, Audi R8 LMS, Porsche 991 GT3 R, Renault R.S. 01 GT3 en Lamborghini Huracán GT3 alsmede een Ford GT Lambda als interessante outsider. Op de inschrijvingslijst staan tal van prominente rijders, waaronder lokale held Khaled Al Qubaisi en de Nederlander Jeroen Bleekemolen, beide tweevoudig algemeen winnaars van de race. Tal van andere deelnemers in de klasse A6-Pro hebben de status van fabrieks- of semi-fabrieksrijder, inclusief meerdere coureurs van Porsche, dat met vijf algehele overwinningen het succesvolste merk in de historie van de Hankook 24H DUBAI is.

De TCR-klasse is met 14 auto’s de toonaangevende toerwagencategorie. Met Audi RS3, Peugeot 308, SEAT Leon en Volkswagen Golf, die allemaal in Dubai aan de start verwacht worden, biedt deze klasse bovendien volop variatie. Tot de deelnemers behoren ook twee teams uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het regerend toerwagen-kampioensteam van de 24H SERIES powered by Hankook, het Team Altran Peugeot, is ook weer aanwezig. In de klasse SP3 is er een bonte mix van BMW, Ginetta en Honda, plus twee Lamera Cup-auto’s. In de CUP1-klasse komen er vijf BMW M235i Racing Cup-auto’s in actie. Twee Renaults Clio en een Peugeot RCZ in de klasse A2 completeren het veld.

(pers)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Autosport: de stand van zaken
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
Dubai 24: Dries Vanthoor leidt Belgische delegatie
Creventic: TCR500 wordt open, kalender bekend