Home > #Hoofdnieuws > Hoe was 2017 voor… Stienes Longin

Hoe was 2017 voor… Stienes Longin

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/010.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Stienes Longin is stilaan geen jong talent meer, maar een jonge gevestigde waarde. De Leuvenaar werkt overdag hard in het bedrijf van zijn vader om daarna succesvol te zijn om circuits in eigen land en Europa!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Hoe was je seizoen 2017?

“Ik ben globaal zeer tevreden over mijn seizoen. Het doel was om in het Nascar kampioenschap de Junior titel binnen te halen en dat is gelukt. Ik heb bovendien driemaal op het algemene podium gestaan, en dat was geweldig! Dit jaar heb ik ook wel enkele keren de bal misgeslagen, maar daar leer je natuurlijk veel uit. Ik kijk dus al enorm uit naar 2018. Het Belcar-kampioenschap reed ik dit jaar maar voor een deel mee. Het startte goed  met een overwinning in Spa. Daarna ben ik een keer ingevallen bij Euroracing waar Marnik Batryn zijn eerste wedstrijd reed en ik zijn teamgenoot was. De 24 uur van Zolder was voor mij echt een tegenvaller. Ik had gehoopt dat we met de Porsche een goed resultaat zouden behalen, maar het lot besliste daar anders over.”

Je mooiste moment in 2017?

“Het is moeilijk kiezen, want er waren meerdere zeer mooie momenten. Als ik er dan ééntje moet kiezen, is het toch de wedstrijd in Franciacorta, waar ik in de 2de wedstrijd 3de eindigde. Ik was er het ganse weekend sterk, maar door de regen in de kwalificatie startte ik pas als tiende.”

En 2018?

“Opnieuw een seizoen Europese Nascar. Het is echt een top kampioenschap, waar het echt racen is. Iedereen met dezelfde wagen en gewoon dan puur racen. Als je dit dan kan doen in Europa is dat gewoon een top recept. Voor de rest zijn we nog bezig aan een Belcar project waar ik momenteel nog weinig info over heb.” 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]