Home > #Hoofdnieuws > 2017…voor Davy Van Den Branden?

2017…voor Davy Van Den Branden?

Davy Van Den Branden behaalde afgelopen seizoen op de valreep een nieuwe titel in het Belgisch Kampioenschap Rallycross, en dat in de klasse Super1600. Het werd ongemeen spannend in deze klasse waar onder meer Steve Otzer en Dennis Remans slechts op het einde het onderspit moesten delven.

ASW: “Hoe beleefde je je seizoen?”
Davy: “Een heel intens rallycross seizoen met op het einde een droomscenario! Na iedere wedstrijd was er veel werk aan de winkel om de wagen te evolueren. We begonnen het seizoen met een tweede zelfgebouwde CITROËN DS3 S1600 nadat de vorige naar Portugal verkocht werd. Ondanks dat de nieuwe wagen nog niet op punt stond wonnen we toch verrassend de openingswedstrijd. Daarna staken nog vele kleine problemen de kop op. Elke wedstrijd stonden we aan de start met een aangepaste DS3. De evoluties wierpen hun vruchten af want tijdens de laatste twee beslissende wedstrijden viel alles in zijn juiste plooi. Een prachtige hattrick : Belgisch, Nederlands en Belned kampioen, was een sublieme beloning voor ons team dat ondertusse, meer dan 30 jaar ervaring heeft!”

ASW: “Wat beschouw je als je mooiste prestatie?”
Davy:”Zonder twijfel de voorlaatste wedstrijd van het BK in Maasmechelen (op het Duivelsbergcircuit, nvdr). Ik miste mijn start in de finale maar mede door 6 geweldige rondjes en een perfecte jokerstrategie reed ik van P6 naar P2 ! Als beloning kwam ik onverwachts aan de leiding in het kampioenschap. Dit gaf zo’n “boost” om het tijdens de laatste race op een schitterende manier de 8e Belgische titel te behalen!

ASW:”En wat voor 2018?”
Davy:”Sinds vorige week is de kalender van BORA gekend. Een toch wat verrassende kalender met wedstrijden die wel en niet meetellen voor het kampioenschap. Het positieve is dat we op 5 verschillende circuits kunnen rijden. Maar door de vele wedstrijden zal men keuzes gaan maken. Helaas zal dit geen goede zaak zijn voor het deelnemersveld. Afhankelijk van de interesse voor de verschillende kampioenschappen zullen wij onze keuzes maken. Het heeft geen zin om te starten met een vijftal deelnemers. We zijn momenteel de kampioenenwagen aan het updaten om in 2018 terug mooie resultaten neer te zetten!”

De kalender die BORA recent vrijgaf vindt u hier

(foto J Dingenen)

You may also like
Belgian Cross Car Championship: gratis deelname voor de eerste 20 inschrijvingen
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
BK Rallycross: Mettet sloot het seizoen af
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit