Home > Historic > Events > De Classic Spring Roads terug op hun intiële datum in de lente

De Classic Spring Roads terug op hun intiële datum in de lente

Een lenteproef in de herfst, dat was de uitdaging die Willy Lux aanging, de man achter de Classic Spring Roads, voor zijn editie 2017. Zo wilde de organisatie de clash met Pasen vermijden. Sportief gezien werd het een mooie editie, maar het wat tegenvallende aantal inschrijvingen bezegelde het lot van de proef in de herfst. Tijdens de prijsuitreiking kondigde Willy Lux het al aan: in 2018 staat de proef weer in de lente op de kalender, meer bepaald op 24 maart!

En bovendien zal de Classic Spring Roads 2018 volledig op één dag afgewerkt worden, met ’s morgens de administratieve en technische controle, en een start rond 13u30 en aankomst rond de klok van negen ’s avonds, waarna de prijsuitreiking volgt. “Onze beslissing om terug naar de lente te keren, nog voor de paasvakantie echter, maakte dat we twee opties hadden. Of we sloegen een seizoen over en kwamen in 2019 terug, of we kozen voor een kortere editie 2018. De tijd om alles op poten te zetten was immers beperkt. Met Robert Rorife, de man van het parcours, kozen we voor dat tweede. We wilden de kwaliteit van de organisatie behouden, een even warm ontvangst en gezelligheid, want dat zijn toch de handelsmerken van onze proef.”

De proef heet nu officieel Patronale life Classic Spring Roads, een nieuwe sterke partner. De proef gaat dan ook richting de Eifel, waar heel wat routemogelijkheden zijn… “Opgepast, we zoeken andere oorden op dan in 2017”, weet nog Willy Lux. “Het parcours is onuitgegeven, want we gaan de regio van uit de andere richting verkennen…”

De proef is voorbehouden aan wagens van voor 1988, en de Patronale life Classic Spring Roads 2018 werken nog steeds met de technologie Tripy om de teams te volgen, teams die in drie categorieën opgedeeld zijn. Naast de klasse ‘Expert’, voor de specialisten, zijn er ook de categorie ‘Classic’ (gemeterde pijl met enkel CH) en ‘Classic+’. Ieder kan dus naar zijn vermogen deelnemen.

Omdat het een kortere editie betreft, is het inschrijvingsgeld ook minder dan andere jaren… 250 euro voor alle categorieën! “Uiteraard betekent een kortere proef ook minder kosten”, aldus Willy Lux. “Als de deelnemers weer terug zijn, dan eten we samen een warme maaltijd in het Hotel Verviers Van der Valk, meteen ook het centrum van de organisatie en de plaats voor start en finish. Het doel is om weer veel volk aan te trekken, en veel nieuwkomers te laten kennis maken met de ambiance van Classic Spring Roads.”

Inschrijven voor de Patronale life Classic Spring Roads 2018 kan sinds woensdag 6 december op de site www.classicspringroads.be.