Home > #Hoofdnieuws > Kempenrally is er klaar voor, rallycrosslegende Monten aan de start

Kempenrally is er klaar voor, rallycrosslegende Monten aan de start

Zaterdag is het zover, dan rijdt er voor het eerst in decennia weer een wagen over het startpodium van de Kempenrally. De organisatoren en deelnemers zijn er alvast klaar voor!

Terwijl de sneeuw dit weekend misschien wel voor de verrassing zorgt, maakt het kwalitatieve deelnemersveld zich op voor een eerste editie van de nieuwe Kempenrally. De administratieve en technische controle vindt plaats op vrijdag 15 december overdag en van 19 tot 21u00 is er de voorstelling van de wagens in het centrum van Turnhout. De deelnemers rijden vanaf 21u00 over het podium. De verplichte briefing is om 20u30.

Op zaterdag verlaat de eerste wagen om 7u30 de préstart en om 7u49 rijdt die deelnemer over het startpodium. Zoals in de hoogdagen wordt het podium opgesteld op de Grote Markt in Turnhout, vlak voor het stadhuis. De eerste finish is voorzien rond 21u11.

We herhalen ook dat er 16 klassementsproeven zijn, 6 verschillende proeven gesitueerd in de Noorderkempen op maximaal 25 km van het wedstrijdcentrum en dat op grondgebied Turnhout, Lille, Rijkevorsel en Baarle-Nassau (net over NL-grens). Dat maakt een totaal van 450 km waarvan 155 km tegen de chrono. De hele rally gaat over mooie en rustige Kempische plattelandswegen met de nodige porties onverhard erin verwerkt. Het parcours blijft geheim tot zaterdagmorgen er zijn geen verkenningen toegelaten. De copiloten kunnen enkel met kaartfragmenten in het roadbook hun piloten over het parcours gidsen en dat is uniek voor België! Noteren we nog dat het spektakel gratis is voor de toeschouwers, die wel hun bijdrage kunnen leveren door het programmaboekje aan 10 euro aan te kopen. Dat is verkrijgbaar in de voorverkooppunten (zie verder) vanaf zaterdagmorgen 7u00.

De servicezones zijn op de terreinen van Philips in de Turnhoutse Industriezone en in Baarle. De regroup is er dan weer in Rijkevorsel en Poederlee-Lille.

Last but not least, is de Mystery Driver de 10-voudige nationaal rallycrosskampioen en tevens Kempenaar François Monten. Hij treedt aan in de G&A BMW E30 M3 en wordt voor gelegenheid genavigeerd daar ervaren rot in het vak Isidoor Smets.