Home > Historic > Events > Liège-Rome-Liège 2018 kondigt zich al aan!

Liège-Rome-Liège 2018 kondigt zich al aan!

Na het onweerlegbare succes van Liège-Rome-Liège 2017 die enkel mooie herinneringen bij de deelnemers liet, kon men zeggen dat de afwezigen ongelijk hadden. Meer was er niet nodig voor het team van Trajectoire, van Jean-François Devillers, om te starten met de voorbereidingen van de editie 2018, die van 9 tot en met 16 juni, zal plaatsvinden, op een vergelijkbaar parcours als dat van 2017. In deze eindejaar periode is het dan ook bijzonder fijn om te vernemen dat er over Liège-Rome-Liège, de erfgenaam van de Marathons van de weg, heel wat leuks is aan te kondigen.

Zo is er vanaf heden een nieuwe website, mooier en meer praktisch. “Sinds deze zomer werken we met een agentschap om onze site technisch onder handen te nemen, en deze ook toegankelijk te maken voor smartphones en tablets”, legt Jean-François Devillers uit. “Het is ook makkelijker om regelmatig nieuws te publiceren, uiteraard in het belang van deelnemers en toeschouwers. U moet dan ook zeker eens naar de site surfen! Al bij de eerste pagina van de site, zal u begrijpen waarom de deelnemers de editie 2017 en het parcours zo gewaardeerd hebben. Ze passeerden op wondermooie plaatsen.”

Een logisch gevolg van de nieuwe site is dat de inschrijvingen voor de Liège-Rome-Liège 2018 nu ook geopend zijn… “De website is grondig onder handen genomen en ze kunnen de documenten nu via de site uploaden, waarna er een klantenzone aangemaakt wordt die maakt dat alles makkelijker en handiger verloopt”, vertelt de man van Trajectoire nog.

De man van het parcours, Joseph Lambert, doet dat ook voor de Liège-Rome-Liège 2018 nog en hij heeft ook nieuws… “We gaan niet alles onthullen, maar we kunnen wel al zeggen dat de start plaatsvindt in het Parc de Sept Heures in Spa, met meteen een nachtelijke etappe. Die zal minder selectief zijn dan dit jaar om niet alle troeven meteen uit te moeten spelen. Wat volgt is een dagtrip richting de Stelvio. Op maandagochtend beklimmen we die klassieker dan, om zoveel mogelijk de wielertoeristen en andere caravans te vermijden”, legt Joseph Lambert uit. “Wat volgt zijn de Como meer, Sestrières, de col du Turini, San Remo, Val d’Isère en Belfort, alvorens we naar Luik en de Place Saint-Lambert terugkeren, net als vorig jaar.”

Het eerste doek is dus gelicht. De Liège-Rome-Liège 2018 zal dus nog meer gemeen hebben met de Marathons van de weg van weleer.

Noteren we nog dat de ING Ardenne Roads, het andere succesnummer van Trajectoire, waarvan de editie 2018 plaats vindt op 21 en 22 april, ook een nieuwe site kreeg: www.ingardenneroads.org. Ook hier zal u alleen maar zin krijgen om eens kennis te maken…