Home > Moto > Internationaal > Barry Baltus naar Rookie Cup als jongste moto-piloot

Barry Baltus naar Rookie Cup als jongste moto-piloot

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Met zijn 13 jaar blijft Barry Baltus verbazen. Aan het einde van een kleurrijk pre-Moto3-seizoen is Barry er bij zijn eerste poging al in geslaagd om geselecteerd te worden voor de zeer competitieve Red Bull Rookies Cup, een reeks wedstrijden in het kader van de MotoGP. Naast Barry’s deelname aan dat kampioenschap heeft Zelos ook een overeenkomst bereikt met Reale Avintia Racing om hem op te nemen in het CEV-kampioenschap in het zadel van een geduchte KTM. CEV is zowat het Spaans kampioenschap Moto3, een competitie waarin Barry zich zal meten met ervaren rijders.
Een week na de MotoGP van Valencia (waar hij voor zijn twee landgenoten supporterde), was Barry Baltus al weer terug in Valencia om er met een ‘wild card’ deel te nemen aan de laatst wedstrijd van het European Youth Talent in het zadel van een door Reale Avintia Racing geprepareerde motor. De Belg reed zich in de kijker door constant mee te strijden voor de ereplaatsen. Hij werd echter in de uitslag teruggezet wegens het overschrijden van de baangrens. Al met al heeft de jonge Zelos-rijder toch bewezen dat hij met de besten mee kan op een motor die hij niet kende.

Op de springplank…

Sinds mijn prilste jeugd heb ik altijd al in een wereld van motoren geleefd, dankzij mijn vader en mij omgeving. Vanaf dat ik kon, ben ik gaan racen. Ik ben gestart met motorcross en supermotard om uiteindelijk naar het wegracen over te stappen. Toen ik acht jaar was, heeft Michel Nickmans (oud-rijder WSBK en uithouding) me met verschillende motoren laten rijden en heeft hij me ook voorgesteld aan Zelos, het bedrijf dat mijn management op zich heeft genomen. Zij hebben me in staat gesteld mijn droom waar te maken door me voor twee jaar in het CEV pre-moto3-kampioenschap op te nemen in het team van ‘AJO Motorsports Academy’ en ook door me te laten trainen op de Ranch van Valentino Rossi. Trouwens, ik heb twee keer achter elkaar de Junior Superbiker in Mettet gewonnen. Dit jaar ben ik vierde geëindigd in het CEV pre-moto3-kampioenschap en heb ik het geluk gehad geselecteerd te worden voor de Red Bull MotoGP Rookies Club in 2018.
Ik ben echt blij mijn ‘Rookies Cup’-programma aan te kunnen vullen met mijn deelname aan het hoogstaande CEV-kampioenschap in een structuur van het hoogste niveau en met een zeer competitieve KTM. CEV is een kampioenschap met zeer ervaren rijders en met motoren die vergelijkbaar zijn met die van Moto3. Het is dus een ideale omgeving om nog meer ervaring op te doen. Met 7 races in de Rookies Cup en 6 in het CEV is mijn programma 2018 goed gevuld en dat bevalt me prima. Ik bedank ook zeer de mensen van Zelos, en Freddy in het bijzonder, om er in geslaagd te zijn deze groep waar ik nu van kan profiteren, op poten te zetten.

(pers)

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Volg vanaf januari 2018 alle nieuws over de MotoGP op MOTORSPORTWERELD.BE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]