Home > #Hoofdnieuws > Prost: ‘Vandoorne op niveau van Alonso’

Prost: ‘Vandoorne op niveau van Alonso’

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Stoffel Vandoorne:
“Jaar van up’s en downs”
Gemotiveerd voor volgend seizoen

De Renault motor komt er aan, maar toch ging McLaren naar de tweedaagse tests op Abu Dhabi. Met de McLaren-Honda. Er werd dan ook vooral getest op de nieuwe Pirelli bandenmengsels en op enkele aerodynamische dingetjes. Stoffel Vandoorne mocht dag 2 afwerken samen met Lando Norris, nadat Alonso en Oliver Turvey dag 1 voor hun rekening namen. Vandoorne haspelde 104 ronden af op het woestijncircuit.

Dit seizoen kende hoogtepunten en laagtepunten“, vertelde Vandoorne na het Abu Dhabi weekend. “In concrete resultaten verliep het seizoen niet zoals we hadden gehoopt. We hadden veel technische problemen en veel gridstraffen, en dat betekende dat we heel wat track time en prestaties mis liepen. We zijn heel blij dat het seizoen eindelijk ten einde is en we kijken enorm uit naar een nieuwe start volgend seizoen. We zijn enorm gemotiveerd en klaar voor de volgende uitdaging.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Stoffel Vandoorne kan binnenkort zelfs beter doen dan Fernando Alonso. Dat meent viervoudig F1 wereldkampioen Alain Prost.

Als zeer beloftevolle jongere liep hij enorm in de kijker voor hij naar de F1 kwam“, vertelde de Renault adviseur. “Hij begonmet een McLaren die betrouwbaarheidsproblemen had en kreeg nooit hetzelfde materiaal als Alonso. Maar Stoffel zit nu op hetzelfde niveau als Alonso en hij ontplooit zich perfect verder. Volgend jaar, met een nieuwe motor, zullen we zien of hij efficient en betrouwbaar is. Ploegmaat zijn van Alonso is niet eenvoudig. Stoffel moet dus kalm blijven, zijn tijd nemen en dan zal hij zonder problemen aan de top staan in de komende jaren.

 

 

 

 

 

(foto’s: Mclaren & Wikipedia)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?