Home > #Hoofdnieuws > Valentino Rossi verslaat Thierry Neuville

Valentino Rossi verslaat Thierry Neuville

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

MotoGP rijder Valentino Rossi zorgde voor zijn eigen primeur. “The Doctor”, voor de gelegenheid op een Ford Fiesta WRC, scoorde een 6de zege in de Monza Rally, een nieuw record! Hij versloeg daar op een ijzig parcours onze landgenoot Thierry Neuville, toch wel de vicewereldkampioen rally! Neuville deelde voor één keer de Hyundai i20 WRC met Andreas Mikkelsen.

Dit was één van de hardst bevochten Monza rallies die ik reed, want er waren zeker vier wagens die konden winnen en het lag dicht bij elkaar tot het einde. Na de tweede proef zeiden ze dat ik 10 seconden straf kreeg omdat de wagen onder gewicht zat. We hadden vergeten de lichtbak erbij te tellen. Een domme fout. Ik dacht dat het gedaan was maar ik ging door in maximum attack modus. Vooral in het tweede deel nam ik veel risico. De Monza Rally Show is altijd zeer plezierig. De laatste paar jaren groeide het evenement enorm. De concurrentie is niet mis. Voor ons is het een manier om de wintervakantie in te zetten. Het is een echte race, waar je deze wagens op snelheid kan rijden. En er zijn hier echte rallyrijders, en het is fun om tegen hen te rijden“, analyseerde Rossi.

Er waren naast Rossi nog een aantal andere rijders aan het werk in de Monza Rally. Mattia Pasini en Rossi’s broer Luca Marini bijvoorbeeld. Die was aan de slag op een Fiesta R5 en werd 11de in de klasse R5.

(foto’s: motogp.com)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”11717,11718,11719,11716″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” title_font_size=”2″ border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50