Home > Circuit > In een notendop: F1 – FR2.0 – IndyCars

In een notendop: F1 – FR2.0 – IndyCars

  • Sauber stelde zijn nieuwe livery voor in Alfa Romeo kleuren. Let wel: het veel aangehaalde heroptreden van het legendarische “Alfa Romeo” in de F1 beperkt zich echter tot een het gebruik van een Ferrari motor met Alfa stickers…
    Terzelfdertijd bevestigde Sauber dat Marcus Ericsson titularis blijft van een zitje, naast debutant en F2 kampioen Charles Leclerc. Testrijder wordt Antonio Giovinazzi.
  • De Nederlander Richard Verschoor blijft actief in de Formula Renault Eurocup, maar verliest de steun van Red Bull. Richard Verschoor werd geacht het Noord-Europese kampioenschap (NEZ) en het Spaanse F4 kampioenschap te winnen. Dat lukte de Nederlander, aan de slag bij MP Motorsport niet. In het begin van het seizoen stootte Red Bull ook nog de Fin Niko Kari uit de rangen. Kari schitterde echter in de afgelopen GP3 tests in Abu Dhabi.
  • Danica Patrick zal voor het laatst aan de start staan van de Indy 500. De Amerikaanse stopt met een full-time engagement in de autosport. Ze neemt in 2018 nog deel aan de 500 mijl van Daytona en in mei dan aan de Indianapolis 500. Danica Patrick zou zich gaan concentreren op een job als TV-commentator.
  • De Indy cars gaan volgend seizoen ook niet naar Mexico. Daar zou de serie de plaats innemen van de WEC maar dat bleek voorbarig nieuws.
  • Indy Car voorzitter Brian Barnhart gaat in op het voorstel van het nieuwe team Harding Racing. Hij wordt er teambaas van de structuur die in zee gaat met voormalig Indy Lights winnaar Gabby Chaves.
  • Eind vorige week is Jim Nabors overleden. Hij werd 87 jaar oud en zong van 1972 tot 2016 de hymne “Back Home In Indiana”, het “volkslied” van de staat Indiana dat telkens voor de 500 mijl van Indianapolis werd gezonden.
You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?