Home > #Hoofdnieuws > Guerlain Chicherit lanceert G-FORS team

Guerlain Chicherit lanceert G-FORS team

De Fransman Guerlain Chicherit introduceert samen met zijn landgenoot Stéphane Orre, eigenaar van FORS performance, een nieuw team G-FORS in rallycross. Het nieuwbakken team zal Renault Clio’s RS inzetten in de klasse Supercars en wil zich richten tot jongeren die zodoende langs die weg de kans hebben door te groeien naar World RX.

De Clio’s zullen te zien zijn in het Franse kampioenschap, in Euro RX en in enkele manches van het WK Rallycross. De Fin Atte Varsta, die al aan het werk was bij het Schotse Albatec Racing van Andy Scott, wordt de manager.

Ondertussen mocht G-FORS met de Fin Jere Kalliokoski reeds een eerste rijder aankondigen. Kalliokoski zal in 2018 aantreden in het Fia Europese kampioenschap voor Supercars. Dat deed de jonge Fin ook afgelopen jaar al, maar dan met een Peugeot 208 van Albatec Racing. Kalliokoski is alvast ambitieus en stelt voor zichzelf een top vijf als doel.

Chicherit zelf kondigde eerder reeds aan in 2018 met een nieuw team GCK deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Rallycross. Daarvoor werkt hij samen met het Britse Prodrive voor het klaarstomen van twee Renault Meganes. Wie naast Chicherit het tweede zitje zal krijgen is nog niet bekend.

Het Europese kampioenschap begint evenals het WK in april, meer bepaald het weekend van 14 en 15 april.

(foto J Dingenen, Chicherit zelf aan het werk in Barcelona met de Clio)