Home > #Hoofdnieuws > De Cup is voor Martin Truex Jr.

De Cup is voor Martin Truex Jr.

In Florida, op de ovaal van Homestead, was er gisteren de grote finale van de Nascar Cup. Met vier waren ze nog in de running en het werd Martin Truex Jr, op de Toyota van het Furniture Row team, die in een rechtstreeks gevecht afrekende met concurrenten Kyle Busch (Gibbs Toyota), uiteindelijk 2de, en Kevin Harvick (Stewart-Haas Ford), die 4de eindigde. Brad Keselowski (Penske Ford) kwam niet verder dan een 7de plaats. In tegenstelling tot eerdere races werd het een mooie en rustige wedstrijd, zonder veel incidenten, waarbij de titelconcurrenten voluit hun kans konden gaan. Maar de beste won uiteindelijk: zege en kampioenschap gaan naar Martin Truex Junior!

Furniture Row. Een klein team met een duidelijke visie

Voor Truex werd deze eerste titel de bekroning voor een carriére die 12 jaar omspant. Hij won tweemaal de toenmalige “Busch Series”/”Nationwide Series”, de tweede divisie van NASCAR, in 2004 en 2005. Daarna debuteerde hij in 2006 in de eredivisie van NASCAR. Later beleefde het team van Dale Earnhardt, waar hij deel van uitmaakte, een moeilijke periode. Hij wisselde naar Michael Waltrip Racing in 2010. Maar na een schandaal (zijn teamgenoot spinde in de race op Richmond moedwillig om Truex het laatste plaatsje in de finaleraces te bezorgen in 2013) verliet zijn sponsor het team en vertrok ook Truex. Hij kwam terecht in het kleine team van Furniture Row, dat gevestigd is in Denver, Colorado. Een klein team, met beperkt budget maar met een duidelijk plan. Met 8 overwinningen dit seizoen (waarvan 4 in de finalerondes) en met 9 plaatsjes in de top 5 gedurende de laatste 10 races werd hij de ontegensprekelijke kampioen.

Ook privé een welkome adempauze

Ook voor de familie Truex een meer dan welkom succes. Truex Jr. is getrouwd met Sherry Pollex sedert 2005. In 2007 richtten ze de Martin Truex Jr. Foundation op, een kinderkankerfonds. Maar in 2014 werd bij Pollex zelf baarmoederkanker vastgesteld. Het koppel laat geen kans onbenut om de bekendheid en het succes van Truex te gebruiken om de zaak van vele kankerpatienten in het nieuws te brengen. Samengevat: Truex Jr is een meer dan verdiende en mooie kampioen voor NASCAR.

(foto: nascar.com /credit: Jared C. Tilton-Getty Images)

You may also like
In een notendop: TCR Eseries, British GT en NASCAR
In een notendop: Supercars All Star, NASCAR & EuroNascar
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
NASCAR: Kyle Larson geschorst voor onbepaalde duur na racistische uitlatingen