Home > #Hoofdnieuws > Rallycross: ook RX2-kalender bekendgemaakt

Rallycross: ook RX2-kalender bekendgemaakt

De kalender voor het WK Rallycross konden we u eind oktober al meegeven, enkele weken later werd ook de kalender voor RX2 bekendgemaakt. RX2, de klasse waar ook onze landgenoot Guillaume De Ridder dit jaar actief in was, volgt nagenoeg hetzelfde traject als het zopas afgelopen seizoen.

Voor RX2 begint het seizoen opnieuw in ons land, te Mettet op het Circuit Jules Tacheny. Daarna gaat het eind mei naar Groot Brittannië waar Silverstone het circuit Lydden Hill vervangt op de kalender. Dan volgt er met Hell (Noorwegen) en Höljes (Zweden) een Scandinavisch tweeluik gevolgd door de eerste overzeese verplaatsing naar Canada (Trois Rivières). De manche in het Franse Lohéac nabij Rennes is begin september reeds de voorlaatste wedstrijd en het seizoen 2018 wordt net als dit jaar afgesloten in Zuid-Afrika (Kaapstad).

Het lijkt erop dat Guillaume De Ridder in 2018 opnieuw de strijd aangaat in deze klasse na zijn wel erg geslaagd debuutjaar in rallycross. Bij aanvang van dit seizoen gaf De Ridder nog aan dat 2017 een leerjaar wordt om dan in 2018 resoluut voor de titel te gaan in deze klasse alvorens een zitje in een Supercar (WK) te ambiëren. Maar daarover is er nog geen zekerheid, je weet maar nooit welke opportuniteiten zich ondertussen aandienen.

De data op een rijtje:

12/13 mei                     Mettet, België
26/27 mei                    Silverstone, Groot Brittannië
9/10 juni                      Hell, Noorwegen
30 juni/1 juli               Höljes, Zweden
4/5 augustus               Trois-Rivières, Canada
1/2 september             Lohéac, Frankrijk
24/25 november         Cape Town, Zuid-Afrika

(foto J Dingenen, De Ridder aan het werk in Lohéac)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium