Home > #Hoofdnieuws > Laurens Vanthoor wil sterk presteren in Macau

Laurens Vanthoor wil sterk presteren in Macau

Macau, dat is de jaarlijkse afsluiter van het internationale raceseizoen voor heel wat rijders. In de voormalige Portugese kolonie racen de beste F3-rijders tegen elkaar in een zeer gereputeerde race, maar ook de GT-piloten en toerwagens komen er aan hun trekken. Van Belgische zijde zien we dit seizoen één Belg aan de start verschijnen, met name Laurens Vanthoor die op datzelfde circuit vorig jaar de Wereldbeker GT won. Hij deed dat toen met zijn wielen in de lucht…

Laurens Vanthoor en zijn teamgenoot Darryl O’Young racen in Macau voor het Craft-Bamboo Racing Porsche team in de FIA GT World Cup en gisteren (donderdag) stonden de eerste vrije trainingen op het menu: “Ik ben niet echt tevreden van mijn eerste meters hier, maar het zal morgen zeker beter gaan“, aldus Laurens Vanthoor. “We hebben een sterk team en zowel Darryl als ik (O’Young won in 2008 de GT Cup) hebben hier al gewonnen. We gaan dus vol vertrouwen de rest van de opdracht aanvatten.

“Macau is altijd een van de hoogtepunten van het seizoen”, aldus nog Vanthoor. “Ik hou van de omgeving, de omloop, het evenement en de schitterende stad. Ik heb na jaren met Audi nu een Porsche en dat zal aanpassen worden, maar ik verheug me er op. Vorig jaar versloeg ik in de Audi de Porsche en nu moet het dus omgekeerd zijn.”

Macau is zo bijzonder vanwege de natuur van het circuit. Iedereen kent de trage omlopen in steden, zoals Monaco, maar in Macau halen de bolides op smalle straten tussen betonnen muren snelheden van 250 km/u en meer. Het spreekt voor zich dat de crashes er dan ook niet vreemd zijn en die rijder, die alle valstrikken weet te vermijden, kan aanspraak op de zege maken. Laurens Vanthoor heeft twee wedstrijden voor de boeg op de spectaculaire omloop en zondagochtend onze tijd weten we of de Limburger opnieuw een topprestatie zal kunnen neerzetten.

Foto: © Facebook Laurens Vanthoor