Home > Circuit > In een notendop: Macau F3-WTCC-GT en WS V8 3.5

In een notendop: Macau F3-WTCC-GT en WS V8 3.5

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

 

World Series V8 3.5
(Sakhir)

Op het circuit van Sakhir opende de Mexicaan Diego Menchaca (Fortec) met een besttijd in de vrije sessie voor de wedstrijd van de World Series Formula V8 3.5 in Bahrain. Rene Binder (Lotus) schreef de 2de sessie op zijn naam.
De verrassende wending was het forfait van de Rus Edgar Orudzhev, afwezig bij AVF omwille van ontstoken amandelen. De Rus stond derde in de tussenstand en had nog een kans op de titel! Ook Giuseppe Cipriani gaf forfait en zoals eerder aangekondigd ook Tatiana Calderon, bezig in de GP3. Met het debuut van de 20 jarige Portugees Enrique Chaves kwam het totaal uiteindelijk op 10 rijders…

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Macau F3 GRand Prix

In Macau heeft nieuwbakken Europese F3 kampioen Lando Norris (Dallara/VW-Carlin) de eerste pole veroverd. Hij ging voor aan Pedro Piquet (Dallara/Mercedes-Van Amersfoort) en aan Maximilian Gunther (Dallara/Mercedes-SJM Theodore Racing by Prema). In de vrije ochtendsessie had de Braziliaanse F2 rijder Sergio Sette Camara (Dallara/VW- Motopark) nog verrassend de besttijd laten noteren. De Japanner Yuhi Sekiguchi (Dallara/VW- B-MAX Racing Team) zag zich dan weer gediskwalificeerd van de 6de startplaats wegens een technische non-conformiteit.

Macau WTCC

Honda rijder Norbert Michelisz was de beste in de eerste vrije training voor de manche van het FIA World Touring Car Championship in Macau.

Macau FIA GT

De Duitser Maro Engel pakte de besttijd in de eerste vrije training voor de FIA GT World Cup in Macau. De Mercedes rijder hield 0.012 seconde voorsprong op merk- en teamgenoot Raffaele Marciello. Laurens Vanhtoor haalde de 12de plaats in de Craft Bamboo Porsche 911 GT3R.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]