Home > #Hoofdnieuws > Van Hoof wint in Gingelom maar Dolfen pakt regionale titel

Van Hoof wint in Gingelom maar Dolfen pakt regionale titel

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Gisteren won de Nederlander Piet Van Hoof de Rally van Zuid-Limburg. In barre weersomstandigheden met regen- en hagelbuien, veel wind en op een parcours dat herschapen werd in een modderglijbaan was hij van bij aanvang de snelste op zijn ex-Makinen Mitsubishi Lancer Evo IV. Op de 12 klassementsproeven konden enkel Kevin Van Deijne (Fiesta R5) en Steve Bécaert (Skoda Fabia R5) een besttijd afsnoepen van de ervaren Nederlander. Kevin Van Deijne haalde er op het einde nog een tweede plaats uit. Eddy Vandenvelde, met de eigen geprepareerde EvoX mocht een groot deel van de dag schitteren op een derde plaats maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor Truienaar Steve Matterne (Evo X) die de laatste podiumtrede kwam opeisen.

Steve Bécaert moest scoren om zijn kansen op het VAS regionale kampioenschap gaaf te houden, een kampioenschap waar Steven Dolfen in de Hemicuda aan de leiding was gegaan. Maar Bécaert gleed al vroeg in de wedstrijd van de baan bij zijn debuut met de Skoda Fabia R5. Hij kon zich nog redden uit de gracht, maar moest vanaf dan in de achtervolging binnen de topklase 3I. En in de namiddag ging het opnieuw mis toen Bécaert in het kleine rondkoersje op Gelmen opnieuw in de gracht schoof. Definitief deze keer.

Voor Steven Dolfen, op de Clio R3, was het zaak om gewoon te finishen. De snelle Wervikaan had immers nog geen resultaat “buiten de provincie”, en dat is een vereiste om VAS kampioen te kunnen worden. Maar Dolfen deed meer dan dat. Hij zette de Clio op een 11de plaats algemeen en won daarmee met voorsprong de klasse 3G. “Nochtans hebben we meerdere warme momenten gehad”, vertelde Dolfen. “Zeker met een tweewielaangedreven wagen is het ontzettend glad en was het opletten om er niet af te schuiven. Maar we wilden ook niet teveel inhouden want dan ga je er zo vanaf.”
Winst in 3G, een score “buiten de provincie” en als beloning van dit alles: VAS regionaal kampioen Divisie 3. Steven Dolfen en co Laurent Decroupette waren meer dan opgetogen met deze titel die toekwam aan hun “kleine team, met beperkt budget”.

Noteren we zeker nog de zege van Braml Fonteyne en de Volvo 240 bij de HIstorics. Hij eindigt voor Glenn Rogiers (Opel Kadett) en Danny Kerckhof (BMW E21) en neemt nu een definitieve optie op de titel bij de oldtimers. In divisie 1-2 haalde Stefaan T’Joens zijn zoveelste overwinning met de Megane RS.

 

(foto’s: W.Bouchez en V.Deleersnijder)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”10869,10872,10870,10873,10868,10874,10875,10876,10867,10871,10865″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” title_font_size=”8″ border_style=”solid” auto=”on” auto_speed=”5000″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50