Home > #Hoofdnieuws > Porsche wint eerste editie 24 Hours Cota

Porsche wint eerste editie 24 Hours Cota

De Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer) heeft op overtuigende wijze de première van de Hankook 24H COTA USA gewonnen. Na 609 ronden op het 5,49 kilometer lange Circuit Of The Americas reed Alfred Renauer de Porsche als winnaar over de eindstreep. De voorsprong op de als tweede geklasseerde Black Falcon Mercedes-AMG GT3 (#3, Ben Keating / Jeroen Bleekemolen / Abdulaziz Al Faisal / Luca Stolz) bedroeg twee ronden. Met de derde plaats voor de Manthey Racing-Porsche 991 GT3 R (#13, Steve Smith / Randy Walls / Hari Proczyk / Dennis Olsen) eindigden er twee Porsches bij de eerste drie en bestond de volledige top drie uit Duitse teams.

Van Belgische zijde werd de SRT Corvette met naast Nicolas Vandierendonck, een volledig Nederlandse bemanning, tweede in de A6-Am klasse. Het Belgische team van VDS Aventures werd met de MARC Focus V8 voor Raphaël van der Straten / Thierry de Latre du Bosqueau / Joël Vanloocke / Tom van Rompuy / José Close derde in zijn klasse, eenzelfde plek als Ward Sluys in de klasse SP3. De beide QSR Racingschool-BMW M235i Racing Cup werden derde en vierde in de Cup1-klasse.