Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld.be sprak met kampioen Steven Dolfen

Autosportwereld.be sprak met kampioen Steven Dolfen

Autosportwereld.be sprak na afloop van de Rally van Zuid-Limburg met kersvers regionaal kampioen Steven Dolfen, die samen met zijn corijder Laurent Decroupette dus een tweede titel op rij pakte (na de BK titel in R2).

Steven, vanwaar de microbe voor de rallysport?

Als je van het West-Vlaamse Kruiseke afkomstig bent, is rally even belangrijk als voetbal… We zijn een regio met heel wat wedstrijden en natuurlijk volg je dat dan ook. De 12 Uur van Wervik, de rally van Ieper, de Monteberg, de rallysprint van Moorslede… dat vind je bij ons allemaal in een straal van 10 kilometer. Ik ben dan ook gebeten door de rallymicrobe en hou enorm van de sport.

Wanneer ben je beginnen geloven in de titel?

“Na onze 5de plaats algemeen in Moorslede en een 4de algemeen in de TBR leek het plots geen gek idee om voor de VAS titel te gaan.. We hadden al de R2-titel op zak in het Belgian Rally Championship van 2016 en dus was dit een nieuwe uitdaging! En het is ons hier in Limburg dus gelukt!”

Wat is je droom in de rallysport?

“Mijn droom is een seizoen in de R5-categorie van het  Belgian Rally Championship.”