Home > Moto > MotoGP > Voordeel Marquez in Valencia

Voordeel Marquez in Valencia

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Loi met gedachten al in 2018?

Onze landgenoot Livio Loi stond nergens in de kwalificatiesessie van deze namiddag in de Moto3 en dat is een tikkeltje vreemd gezien zijn uitstekende prestaties in de afgelopen Aziatische verplaatsingen. Met 225 km/u zat Loi wel bij de beste topsnelheden op het korte circuit van Valencia, maar die zijn hier helaas niet van doorslaggevend belang.
Ondertussen lopen de geruchten verder dat Loi een zitje op het oog heeft bij een team dat uit het Europese kampioenschap Moto2 komt, al zou de definitieve handtekening nog niet zijn gezet. Misschien daarom dat Livio er niet helemaal met de gedachten bij is in deze laatste race.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Kort genoteerd

Mahindra werkt in Valencia zijn laatste races af in de Moto3. Volgend seizoen gaan ze niet meer aan de slag in deze klasse. Het is niet uitgesloten dat de machines met een ander label elders weer hun verschijning maken.

Ook Peugeot verdwijnt uit Moto3. Vader Ingo en zoon Florian Prüstel namen in 2015 het voormalige Racing Team Germany over en in de schuif stak een tweejarig contract met Peugeot Motocycles. Maar ook al werd het materiaal gratis ter beschikking gesteld, uiteindelijk konden de Tsjech Jakub Kornfell en de Fin Patrik Pullkinen ook in 2017 geen potten breken. Peugeot MC Saxoprint wordt dus opgedoekt waarna Prüstel GP waarschijnlijk de overstap maakt naar Honda of KTM.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Over zijn motivatie om wereldkampioen te worden liet Marc Marquez (Repsol Honda) dit weekend niet veel twijfel bestaan. Na zijn valpartij gisteren was hij vanochtend opnieuw helemaal van de partij. Met een besttijd in de 3de en de 4de vrije training plaatste hij zich moeiteloos rechtstreeks voor de Q2, net als zijn Ducati rivaal Dovizioso en onder andere ook Lorenzo (Ducati) en een op de sukkel zijnde Rossi (Yamaha). De beide Esparargo broers moesten via de Q1. De kwalificatie werd interessant. Al bij zijn tweede run zette Marquez een ongrijpbare 1:29.897. En dan ging Lorenzo eraf in een poging Marquez onder druk te zetten. Vanaf dan was Dovizioso op zichzelf aangewezen en hij leek het duel met Marquez te willen aangaan, op 3 minuten van de vlag. Maar dan ging ook Marquez, die net gewisseld had naar harde banden, er ook af! Aan de finish pakte Zarco met de privé-Yamaha de 2de plaats achter Marquez, voor Ianone en Lorenzo terwijl Dovizioso op een 9de plaats voor een quasi onmogelijke opdracht staat morgen.

Moto2

In Moto2 zette de nieuwbakken wereldkampioen Franco Morbidelli de zaken recht door de besttijd te scoren in de derde vrije training, en daarmee wisten zijn concurrenten waar ze aan toe waren. Al vroeg in de kwalificatiesessie zette Alex Marquez een bloedsnelle 1:35.050, zijn teamgenoot Morbidelli strandde op 65 duizendste (o.065). Onze landgenoot Xavier Siméon kon met de Tasca Kalex machine niet voorbij de 25ste plaats, maar Siméon is duidelijk bezig zijn seizoen te sluiten. Hij uitte trouwens bij meerdere gelegenheden luidop zijn ongenoegen over het team.

Moto3

Jorge Martin met knaltijd

Jorge Martin pakte met zijn Honda zijn 9de pole van het seizoen in de Moto3. Hij dook als eerste onder de 1:38 (.665) en besloot met 1:38.428. Ook Mir en Rodrigo gingen op jacht naar de pole maar strandden respectievelijk op 0.445 en 0.548 seconden. Het was de allereerste keer dat de Moto3 onder de grens van de 1:39 kwam.

 

(foto: hondaproracing)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” use_border_color=”on” border_color=”#0c71c3″]

Volg vanaf januari 2018 alle nieuws over de MotoGP op MOTORSPORTWERELD.BE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…