Home > Circuit > Nog prijzen te verdelen in FIA WEC

Nog prijzen te verdelen in FIA WEC

Waar de zaken in LMP1 in het FIA WEC duidelijk zijn, met wereldtitels voor Porsche en Hartley-Bernhard-Bamber, is dat in de andere categorieën van het WK nog niet het geval. Voor de finale in Bahrein, einde november, is de stand van zaken de volgende:

In LMP2 leiden Bruno Senna en Julien Canal (Rebellion) de debatten met 161 eenheden, vier meer dan Ho-Pin Tung, Thomas Laurent en Oliver Jarvis in de Jackie Chan DC Racing bolide. Nicolas Prost miste één race en doet dus niet meer mee voor de titel.

In GTE Pro kunnen nog acht rijders kampioen worden, met James Calado en Alessandro Pier Guidi als voorlopige leider (Ferrari, 135), voor Lietz en Makowiecki (Porsche, 133), Priaulx en Tincknell (Ford, 127,5) en het tweede Ferrari-duo Rigon-Bird (113). Ferrari is al zeker van de titel bij de constructeurs.

In GTE Am leiden Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Pedro Lamy (Aston) voor Ried/Dienst/Cairoli (Porsche) die op 10 punten volgen.