Home > Circuit > WK Superbike sluit seizoen 2017, uiteraard met Rea!

WK Superbike sluit seizoen 2017, uiteraard met Rea!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Fransman Mahias
wereldkampioen Supersport

De finale van het WK Supersport (SSP) werd een mooi kijkstuk. De Fransen Mahias en Cluzel leverden strijd tot op de lijn. Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) haalde het met 23/1000ste van een seconde op Jules Cluzel (CIA Landlord Insurance Honda) en is meteen de nieuwe wereldkampioen. De Turk Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) eindigde eveneens op de lijn nog derde en wordt de vice-wereldkampioen 2017.

Na de wedstrijd zwaaide Mahias nog wel alle lof naar Sofuoglu. “Zonder zijn ongeval had hij zonder twijfel de titel gehaald“, zei de Fransman. Vijfvoudig kampioen Sofuoglu liep vorige maand in Frankrijk een driedubbele breuk aan de heup op en keerde vroeger dan verwacht terug uit “ziekteverlof”.  Hij kon uiteraard niet het volle pond geven… Maar Mahias ging met de grootste beker naar huis en was daar, na 10 jaar competitieracen, zeer blij mee.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/11/03431_r13_ambience_full.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het wereldkampioenschap Superbike sloot op de omloop van Losail, in Quatar, zijn seizoen 2017.

Het WK Superbike (SBK) 2017 kan in enkele woorden worden samengevat: Jonathan Rea, het team Kawasaki en de ZX-10RR machine. De Noord-Ier won nog maar eens de beide wedstrijden in Quatar (de 6de “dubbel” van dit seizoen) en dat zette hem op meer dan één manier in de recordboeken. Hij besluit met 16 zeges op 26 wedstrijden, bracht zijn persoonlijke totaal op 54 zeges en wordt nu met 556 punten ook de man die het grootste aantal punten scoorde in één seizoen.

De spankracht van de wedstrijd zat in het toekennen van de titel van vice-kampioen. De 2de plaats van Ducatirijder Chaz Davies in race1 op Losail betekende dat Rea’s teamgenoot Tom Sykes de WK-dubbel nog niet kon opeisen. De beslissing viel dan in race2, waar Sykes middenin zijn inhaalrace op Davies (op dat moment 2de) onderuit ging. Chaz Davies wordt dus de kroonprins van Rea, ook al had de Brit daar wel een wereldsave voor nodig want ei-zo-na was hij ook van een wild bokkende Ducati gegooid.

Het Superbike seizoen gaat nu even in winterpauze en komt volgend seizoen terug met gewijzigde reglementen. De motoren zullen minder toeren maken, een domein waar vooral de Kawasaki’s moeten inleveren. Benieuwd dus welke weerslag dat zal hebben op de pikorde en of het zal volstaan om de overheersing van Jonathan Rea een halt toe te roepen…

(foto’s: worldsbk.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]