Home > Circuit > Geen elektrische Tesla race in Zolder

Geen elektrische Tesla race in Zolder

In de Tijd van vorige week 4 november was autosportnieuws te lezen, maar niet meteen goed nieuws voor de autosportfans en Circuit Zolder. Zo meldt het financiële dagblad:

“Het Europese racekampioenschap voor Tesla’s staat op losse schroeven. De aangekondigde Electric GT-race in Zolder is geannuleerd… De Electric GT zou ook België aandoen. Het circuit van Zolder had daarvoor het weekend van 23 juni 2018 vrijgehouden. Maar de race in Zolder is deze week plots geannuleerd… In april hadden de twee gangmakers van Electric GT, de Schotse IT’er Mark Gemmell en de Spaanse ingenieur Agustin Payá, nog aangekondigd dat hun kampioenschap eind november start op een circuit in de buurt van Marseille. Tot november 2018 zouden negen Europese races volgen in onder meer Duitsland, Nederland en België. Het wankele verhaal van de Electric GT vertoont pijnlijke parallellen met zijn uithangbord Tesla. De charismatische Tesla-CEO Elon Musk is een meester in het verkondigen van grote dromen en ambities. Maar de concrete omzetting van zijn plannen gaat vaak trager….”

Lees het volledige verhaal hier.