Home > #Hoofdnieuws > Toyota wint in WEC, Porsche wereldkampioen

Toyota wint in WEC, Porsche wereldkampioen

Toyota heeft in China een tweede opeenvolgende zege in het FIA WEC behaald, maar ondanks de zege van het trio Kazuki Nakajima-Sébastian Buemi-Anthony Davidson heeft Porsche de beide wereldtitels nu al op zak. Earl Bamber, Timo Bernhard en Brendon Hartley werden derde en mogen zich wereldkampioen bij de rijders noemen. De beslissing viel toen José Maria Lopez (Toyota N°7) en de Porsche 911 van Richard Lietz elkaar op een half uur van het einde raakten en het podium een zekerheid werd voor de wereldkampioenen. Porsche is ook zeker van de titel bij de constructeurs.

In LM P2 was de zege voor de Vaillante Rébellion van Julien Canal, Nicolas Prost en Bruno Senna, die zo leider worden in het kampioenschap LMP2.  Ferrari won dan weer de titel bij de Constructeurs in GTE PRO, ook voor de slotmanche van het FIA WEC in Bahrein. De zege in China was voor Andy Priaulx en Harry Tincknell (Ford GT), die in de running blijven voor de titel bij de rijders. In GTE AM was de zege voor de Aston Martin Vantage van Pedro Lamy-Mathias Lauda-Paul Dalla Lana.