Home > #Hoofdnieuws > Princen heer en meester, Verschueren virtueel kampioen

Princen heer en meester, Verschueren virtueel kampioen

In Hoei is de afsluiter van het BK rally in volle gang. Na de eerste dag leidt Kris Princen, maar Vincent Verschueren heeft met een zeer sterk slot van de openingsdag de meubelen in de titelstrijd gered. Verschueren volgt op 38,4 seconden van Princen als tweede en is dus virtueel kampioen. Kevin Abbring, nochtans goed gestart verloor in de slotproeven behoorlijk wat tijd, mogelijk met technische problemen. Cedric Cherain, tweede na de problemen van Abring, gaf in de laatste proef met een probleem aan de alternator op.

Na de laatste KP lijkt Kris Princen het best bij de les. Kevin Abbring schijnt meer moeite te hebben met onze spekgladde wegen al heeft ie ook een probleem met de koppeling. Cedric Cherain heeft spijtig genoeg de handdoek moeten werpen door problemen met de alternator. Hierdoor komt Vincent Verschueren op de tweede plaats terecht.

Op plaats drie zien we Kevin Abbring,  gevolgd door Canal-Roblés en Bruno Thiry. Die laatste is als een diesel; eerst opwarmen en dan volgas. Zes is voor Fernemont die een paar plaatsjes verloren heeft door de gladde wegen. Zeven is voor Francois Duval, onze oudjes komen laat op gang, zoals Bouche en Matton beamen. Op de tiende plaats vinden we Kevin Demaerschalk, die in in de laatste KP de tweede tijd liet optekenen.

Bravo voor de Brabander want de Condroz is niet de makkelijkste rally en na het verlies van zijn vader moet hij toch weer zijn knop omdraaien. Tot morgenvroeg want dan zitten op de andere oever van de maas. Slaapwel beste rallyvrienden en hou het veilig.

met medewerking van Jean-Pierre Stas