Home > #Hoofdnieuws > Princen houdt stand in Condroz

Princen houdt stand in Condroz

Princen en Abring lijken haasje over te spelen in de Condroz Rally. Het houdt vooraan de aandacht van het publiek hoog voor de strijd. Na de 7de proef (Perwez-Marchin) bedroeg het verschil bij een laatste peiling 9 seconden. Even was er consternatie toen leek alsof Abbring zou hebben opgegeven. De officiële Peugeot 208 T16 van Kevin Abbring en Pieter Tsjoen kwam in Marchin in de problemen met de koppeling. Maar, nadat Abbring de wagen binnen de tijd terug in het servicepark kreeg, ontfermden de mecaniciens zich over de Peugeot. De versnellingsbak, de koppeling en het differentieel werd vervangen… binnen de toegelaten servicetijd!

Ondertussen komt Verschueren komt zich stilaan ook vooraan melden maar hij zal met titel in het achterhoofd niet teveel risico’s nemen. Cherain kijkt de kat uit de boom op plaats 3 en Fernemont houdt zich scherp op plaats 4, Guilliaume de Mevius lijkt zich vast te bijten op plaats 7. Een aangename verrassing is ook dat Duval en Thiry de top 10 binnenduiken. Het kan het spektakel enkel maar ten goede komen.

Ondertussen is het beginnen regenen in de Condroz en maken de deelnemers zich op om de afsluitende lus in het donker te beginnen. Forseilles opent het nachtelijke bal om 16u52, dan volgen nog Wanzoul en Villers-Le-Bouillet. Het kan nog warm worden vanavond in de Condroz.

(foto:brc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50