Home > #Hoofdnieuws > Duval wil nog eens finishen…

Duval wil nog eens finishen…

Een van de smaakmakers van de komende Condroz Rally wordt ongetwijfeld François Duval. De piloot van de DS 3 R5 van MY Racing komt met gematigde ambities aan de start.

Weet je, ik wil vooral finishen. Het is al van 2009 geleden dat ik nog aan de finish stond van een moderne rally in het Belgisch kampioenschap, toen met de Corolla WRC in de Rally van Wallonië. Ik wil gewoon genieten en de wedstrijd uitrijden. Tweede, derde, vierde, dat maakt allemaal niet zoveel uit. Ik ga het beste van mezelf geven en we zien wel waar we eindigen,” vertelt François, die twee jaar geleden met de DS 3 R5 als leider van de baan ging in de Rally van Wallonië. “Dat was puur een foutje door de vermoeidheid. Het tempo lag erg hoog en het was een lange wedstrijddag. Ik werk tijdens de week lange dagen in de garage en in combinatie met de voorbereiding van de rally, zorgde dat voor extra vermoeidheid. Ik was het niet meer gewend. De dagen zijn dit weekend wel iets korter in de Condroz.

François Duval heeft wel zelf Yves Matton gecontacteerd om in de Condroz Rally aan de start te komen. De voormalige WRC-rijder is uitermate gemotiveerd om op langere termijn samen te werken met Yves Matton en MY Racing. “Kijk, ik weet dat Yves elk jaar voor een mooi project zorgt in de Condroz Rally. En ik wil graag volgend jaar meer samenwerken om meerdere wedstrijden af te werken. Ik zal dit weekend samen met Xavier Portier rijden, een navigator die Yves heeft geregeld. De laatste tijd reed ik vooral samen met André Leyh, maar die heeft volgend jaar een programma met Guillaume Dilley, zodat hij voor deze Condroz logischerwijze ook de nota’s zal lezen voor Guillaume.

François Duval hoopt in elk geval een goede setting te vinden voor de DS 3 R5, want het tempo zal hoog liggen in de Condroz. “Ik neem aan dat het team wel informatie heeft voor een goede afstelling. Het team van Caren Burton heeft in elk geval de settings van Craig Breen van vorig jaar. We zullen wel wat rijtijd nodig hebben tijdens de test morgen om klaar te zijn…

Foto: © BRC