Home > Rally > BRC > de Mevius is terug na vreemde afwezigheid…

de Mevius is terug na vreemde afwezigheid…

Guillaume de Mévius en Louis Louka maken dit weekend in de Condrozrally hun comeback in het BK rally. Tijdens de zomermaanden, na de wedstrijd in Ieper, bleven ze opvallend afwezig, zonder een woord uitleg van Peugeot of de RACB, maar nu zijn ze dus terug. De vertegenwoordigers van het RACB National Team beschikken in Hoei over een Peugeot 208 T16 en ze willen in de eerste plaats de finish halen.

Guillaume en Louis hebben de opdrachten die we ze in de loop van het seizoen hebben gegeven perfect afgewerkt”, stelt Geoffroy Theunis, Manager van het RACB National Team. “In de zes wedstrijden die ze met een Peugeot 208 R2 hebben gereden, wisten ze vier keer hun categorie te winnen. En bij de twee andere lagen ze op kop toen ze door de mechaniek in de steek werden gelaten.”

Ook Theunis, die zich toch graag als manager profileert rept met geen woord over de reden van de afwezigheid in Roeselare en Sankt-Vith.

De vertegenwoordigers van het RACB National Team zitten nog volop in een leerfase, en hebben dan ook één precies doel: zoveel mogelijk wedstrijdervaring opdoen. “Van Guillaume en Louis wordt er geen resultaat verwacht”, besluit Geoffroy Theunis. “We willen enkel dat ze zich inwerken, dat ze de categorie leren kennen, als voorbereiding op 2018.

De Condrozrally begint zaterdag om acht uur, met tien chronoritten (122,6 km) op het programma. Zondag volgen er nog acht KP’s (82,98 km). De wedstrijd eindigt om 16u45.